Foto: Shutterstock
Sludinājumu portālos, sociālo tīklu grupās un citviet var atrast simtiem sludinājumu, kuros privātpersonas – starpnieki - pelņas gūšanas nolūkos piedāvā savu palīdzību nekustamā īpašuma darījumos, taču nereti neuzņemas nekādu atbildību par darījuma norisi.

Dažādu nekustamo īpašumu ekspertu aplēses par šādu personu skaitu tirgū atšķiras, jo tie ir grūti izsekojami, taču ir skaidrs, ka vieglas peļņas tīkotāju ir daudz. Lai ierobežotu šādu praksi, nākotnē starpniekiem būs jāreģistrējas, taču nekustamā īpašuma kompāniju pārstāvji atzīst, ka likumdošanā ir vairāki robi, kuras dēļ vēlamo rezultātu var nesasniegt.

Gan taksisti, gan aktieri

"Līdz šim par starpnieku darījumos ar nekustamo īpašumu varēja nodarboties ikviens, kurš to vēlējās," stāsta uzņēmuma "Aver Brokerage" valdes loceklis Deivids Barons. Viņš novērojis, ka šo biznesu kā papildus nodarbošanos nereti izvēlējās taksisti, aktieri, studenti, mazu biznesu īpašnieki un celtnieki – lielākoties cilvēki, kuriem nav normēts darba laiks, tāpēc var veltīt brīvo laiku, lai censtos kārtot darījumus. "Diemžēl pārsvarā šie cilvēki ir bez vai ar nepietiekamām juridiskajām, tehniskajām un darījumu gaitas zināšanām, viņš atzīst. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!