Foto: LETA

Ceturtdien, 1. decembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tiksies ar kompānijas "Microsoft" prezidentu Centrālās un Rietumeiropas reģionā Donu Grānthemu (Don Grantham), portālu "Delfi" informēja ministrijas pārstāvji.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas līdzšinējo paveikto e-pārvaldes jomā, kā arī apzinātos izaicinājumus un risinājumus to pārvarēšanai sekmīgai valsts pārvaldes attīstībai digitālajā laikmetā.

"Digitālās tehnoloģijas mūsdienās ir ietekmīgs instruments konkurētspējīgas valsts attīstībai. Lai efektīvi izmantotu digitālā laikmeta sniegtās priekšrocības, esam izveidojuši sekmīgu sadarbību ar privāto sektoru un to pārstāvošajām asociācijām. Esmu pārliecināts, ka tikai strādājot kopā valsts un privātam sektoram, varam pārvarēt izaicinājumus, kas saistīti ar vienotā digitālā tirgus principu ieviešanu Latvijā," uzskata ministrs.

Pēc tikšanās abas augstās amatpersonas piedalīsies Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas 18. gadskārtējā konferencē, kuras galvenā tēma būs Latvijas iespējas un izaicinājumi digitālajā laikmetā. Konferences laikā tiks sveikti gadskārtējās IKT balvas "Platīna pele 2016" laureāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!