Foto: Publicitātes foto

AS "Ķekava Foods" (iepriekš "Putnu fabrika "Ķekava"") investējusi 1,14 miljonus eiro saules paneļu parka izveidē, trešdien atklāšanas pasākumā sacīja kompānijas tehniskais direktors Romāns Ivanovs.

Viņš pauda, ka saules paneļu parks izvietots četrās lokācijās, un tā jauda ir divas megavatstundas. Plānots, ka saules paneļu parks spēs nodrošināt 12,7% no kopējā kompānijas elektroenerģijas patēriņa.

Ivanovs norādīja, ka projekta izstrādei piesaistīts Lauku atbalsta dienesta administrētais finansējums, kas veido aptuveni 40% no kopējām izmaksām.

Tāpat viņš sacīja, ka nākotnē saules paneļu parks varētu tikt paplašināts, lai spētu nodrošināt visu elektroenerģijas patēriņu.

Kā iepriekš pauda "Ķekava foods" valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičs, "Ķekava Foods" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. jūnijam, bija 110,4 miljoni eiro, savukārt EBITDA veidoja 678 456 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 432 962 eiro. Lielākais "Ķekava Foods" akciju turētājs ir Lietuvā reģistrētais "Akola Group", liecina informācija "Firmas.lv".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!