Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Maksims Mihejevs ilgus gadus strādāja informācijas tehnoloģiju jomā, sasniedzot vadošu un labi apmaksātu pozīciju vienā no lielākajām kompānijām Latvijā. Taču viņu urdīja vēlme īstenot ārzemēs pamanītu biznesa ideju – ekskursijas un citi pasākumi pilnīgā tumsā, kā vadītājus piesaistot neredzīgus cilvēkus.

Tādēļ viņš izveidoja "Neredzamo pasauli" – sociālo uzņēmumu, kas nodarbina cilvēkus ar invaliditāti. 

Uzņēmēju iedvesmo tas, ka "Neredzamās pasaules" biznesa idejai ir dažādas attīstības iespējas. Šobrīd darbojas ekskursiju telpa tumsā, un daļēji šī ideja pārnesta arī izbraukumu piedāvājumā, bet arvien lielākus ienākumus nes korporatīvie pasākumi. Tāpat jau drīzumā plānots rīkot citās valstīs iecienītos koncertus tumsā, kas klātesošajiem ļauj mūziku baudīt citādā veidā.

Tā kā bizness vēl ir attīstības sākumposmā, Mihejevs meklē iespēju to pārcelt uz telpām, kur ir lielāka apmeklētāju, īpaši tūristu, plūsma. Tāpat uzņēmējs vēl apzina potenciālos sadarbības partnerus. Tie varētu būt, piemēram, Latvijā populāri mūziķi, kas ar savu "spēku" palīdzētu koncertiem kļūt labāk pamanāmiem sabiedrībai. Tiesa, ir arī izaicinājumi, tostarp nodarbinot cilvēkus ar invaliditāti.

Neko nezaudē

"Neredzamās pasaules" ekskursiju telpas 240 kvadrātmetru platībā šobrīd atrodas biroju ēkā Rīgā, Ķengaraga ielā. Interesentiem tiek piedāvāta izglītojošā izklaide – tematiskas ekskursijas (muzejs, veikals, iela) neredzīgu gidu pavadībā, tādējādi dodot izpratni, kā ir dzīvot, kad acu priekšā ir tikai tumsa. Tumsā tiek organizēti arī randiņi, ekskursijas skolām, kolektīvu saliedēšanās pasākumi un biznesa apmācības. Saskaņā ar plāniem jau drīzumā notiks arī koncerti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!