Foto: Laimonas Ciūnys
Šogad Krievijas pilsoņi jau ir iegādājušies 699 nekustamos īpašumus Lietuvā, vēsta šīs valsts portāls "Delfi", atsaucoties uz Lietuvas raidorganizāciju "LRT".

Savukārt 2021. gadā nopirkto nekustamā īpašuma objektu skaits bijis 789.

Tā kā turpinās Krievijas sāktais karš Ukrainā, Krievijas pilsoņiem Lietuva Šengenas vīzas neizsniedz, taču darījumi ar īpašumiem turpinās. Pašlaik Lietuvā tiek rosinātas izmaiņas normatīvos, kas turpmāk liegtu Krievijas pilsoņiem pirkt īpašumus Lietuvā, kamēr spēkā ir ārkārtas situācija. Lietuvas Iekšlietu ministrija norādījusi, ka īpašuma esamība Lietuvā vēl nenozīmē, ka kaimiņvalsts pilsoņiem ir iespējams iegūt uzturēšanās atļauju vai vīzu, iekļūt valstī.

Tikmēr Baltkrievijas pilsoņi šogad Lietuvā ir iegādājušies 376 īpašumus, bet 2021. gadā – 393.

Vidējā darījuma summa, kurā bijuši iesaistīti Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi, bija 80-90 tūkst. eiro.

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka, pēc "Arco Real Esate" apkopotajiem datiem, šā gada 3. ceturksnī Rīgas jaunajos projektos kopumā reģistrēti 20 dzīvokļu darījumi, kuru cena pārsniedza minimālo slieksni termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai (250 tūkst. eiro). Tas bija par 65% mazāk nekā 2021. gadā tajā pašā laika periodā, kad tika reģistrēti 42 darījumi. Kompānija atgādināja, ka šopavasar ar grozījumiem Imigrācijas likumā Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem uz laiku līdz 2023. gada 30. jūnijam ir apturēta pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!