Foto: DELFI
Nodoklī no tā dēvētās Eiropas pensijas tās saņēmējiem - lauksaimniekiem - būs jāatmaksā valstij 300-400 lati, informēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktora vietnieks Indulis Āboliņš.

Par Eiropas Savienības (ES) atbalstu jeb tā dēvētajām zemnieku pensijām, ko kā priekšlaikus pensionējušies 674 lauksaimnieki saņem kopš 2006.gada, tagad būs jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis, informē laikraksts "Diena". Tā kā ES atbalsts zemniekiem pielīdzināts subsīdijām, saskaņā ar grozījumiem likumā kopš pērnā gada tas kļuvis par ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamu ienākumu, formālajā skaidrojumā norāda Valsts ieņēmumu dienests (VID).

"Pēc LAD provizoriskiem aprēķiniem, samaksājamais nodoklis vidēji ir 300-400 lati gadā vienam bijušajam zemniekam. Par precīzu nodokļu aprēķina un iekasēšanas kārtību lūdzam interesēties VID un Finanšu ministrijā," norādīja Āboliņš, akcentējot, ka iepriekš informācijas bijis pietiekami un ziņas par grozījumiem esot gan VID, gan LAD mājaslapās.

Iesniegumus priekšlaicīgai pensionēšanai pieņēma no 2005.gada 1.septembra līdz 2006.gada nogalei, pašlaik šim atbalstam pieteikties nevar. Kopā priekšlaicīgās pensionēšanās atbalstu saņem 674 personas. Kopā līdz šim izmaksātā summa Eiropas pensijās ir 13 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!