SIA "Lattelecom" akcionāri pieņēmuši lēmumu pārdot koncernā ietilpstošā "Lattelecom Technology", kas līdz šim bija pazīstams kā "MicroLink Latvia", meitasuzņēmumu SIA "FMS", informēja "Lattelecom" preses sekretāre Maija Celmiņa.
Viens no jaunajiem "FMS" dalībniekiem ir līdzšinējais "Lattelecom Technology" valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs, kas nolēmis turpināt darbu pie "FMS" produktiem.

Sīkāku informāciju par darījuma summu un citiem jaunajiem "FMS" dalībniekiem "Lattelecom" pārstāve šovakar nevarēja sniegt.

"Lattelecom" uzņēmuma pārdošanu skaidro ar to, ka "FMS" darbības sfēra - finanšu grāmatvedības programmatūras risinājuma "Apvārsnis" un UVIS uzturēšana, kā arī datu analīzes risinājumu "MicroStrategy" izplatīšana - nav "Lattelecom" koncerna attīstības stratēģiskā prioritāte.

Kā skaidro kompānija, standarta programmatūras izstrāde nav "Lattelecom" stratēģiskā attīstības prioritāte, tādēļ arī koncerna akcionāri atbalsta "FMS" pārdošanu. Līdzekļi, ko iegūs, pārdodot uzņēmumu, tiks ieguldīti "Lattelekom Technology" esošo biznesa līniju attīstībā.

Darījums pilnībā tiks pabeigts šā gada 31.maijā. Bergs valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs līdz 1.jūnijam.

Līdz "Lattelecom" padome apstiprinās jauno valdes priekšsēdētāju Berga pienākumus pildīs "Lattelecom Technology" valdes loceklis un Sistēmu vadības un uzturēšanas daļas vadītājs Aivis Rozenfelds.

Bergs norāda, ka viņš "MicroLink" ir nostrādājis ilgu laiku un lepojas ar šī uzņēmuma sasniegumiem un iespējām. Tomēr viņš ir pieņēmis lēmumu turpināt darbu pie "Apvāršņa" projekta un attīstīt šo produktu gan Latvijas, gan arī pasaules tirgū.

"FMS" tika iekļauts "Lattelecom" grupā, realizējot "MicroLink Latvia" iegādes darījumu 2005.gada novembrī.

Pērn uzņēmums nopelnījis 45 842 latus, bet neto apgrozījums bija 898 802 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda, ka līdz šim ir veikta informācijas tehnoloģiju (IT) funkciju transformācija koncerna iekšienē un nozīmīga sistēmu uzturēšanas daļa uzticēta "Lattelecom Technology". Līdz ar to ir radīta spēcīga bāze vērienīgu IT ārpakalpojumu projektu tālākai attīstībai un uzstādīti jauni mērķi.

Viena no "Lattelecom" koncerna galvenajām stratēģiskajām prioritātēm ir kļūt par integrētu IT, telekomunikāciju un datu pārraides risinājumu sniedzēju un šīs stratēģijas ietvaros par "Lattelecom Technology" attīstības prioritātēm izvirzīti IT ārpakalpojumu un infrastruktūras risinājumu attīstība, uzņēmumu informācijas un pārvaldības sistēmu ieviešana un uzturēšana un lietotāju apmācība.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē "Lattelecom", kas toreiz vēl strādāja ar nosaukumu "Lattelekom", pabeidza darījumu, kas paredz Baltijas IT uzņēmumu grupas "MicroLink" Latvijas kompānijas "MicroLink Latvia" iegādi.

Konkurences padome uzlika "Lattelekom" saistošus noteikumus, kas novērstu apvienošanās negatīvās sekas konkurencei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!