Foto: F64

Elektronisko sakaru koncerns SIA "Lattelecom" visu 2011.gadā gūto 22 miljonu latu peļņu izmaksās dividendēs saviem akcionāriem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Lēmums par peļņas sadali šodien pieņemts "Lattelecom" akcionāru sapulcē.

51% uzņēmuma kapitāla daļu pieder Latvijas valstij, bet 49% zviedru telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera", līdz ar to valsts saņems 11,22 miljonus latu, bet "TeliaSonera" - 10,78 miljonus latu.

Kā savā kontā sociālajā tīklā "Twitter" informē Kokins, grupas peļņa pērn pieaugusi par 8%. Uzņēmuma EBITDA jeb peļņa pirms procentu nomaksas, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas bija 48 miljoni latu, savukārt EBIDTA marža - 35%.

2010.gadā "Lattelecom" koncerna EBITDA peļņa bija 45,6 miljoni latu, teikts kompānijas gada pārskatā.

"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka, "pateicoties, efektīvai pārvaldībai", uzņēmuma rentabilitāte jeb EBITDA ir uzlabojusies - grupai tā ir 35%, bet pašam "Lattelecom" vēl labāka - 37%, kamēr 2010.gadā bija 34%.

Šogad "Lattelecom" plāno gan apgrozījuma, gan EBITDA pieaugumu. No 21,6 miljoniem latu pērn līdz 25 miljoniem latu šogad pieaugs arī investīcijas.

"Investīcijas tiks ieguldītas televīzijas attīstībā, kur plānoti vērienīgi uzlabojumi interaktīvās televīzijas funkcionalitātē, tāpat turpināsim optiskā tīkla infrastruktūras izbūvi. Saredzot būtisku attīstību mākoņpakalpojumiem, kas saistīta ar daudz lielāku datu centru kapacitāti, plānojam investīcijas datu centru attīstībā, precīzāk, jauna izveidē," norāda "Lattelecom" vadītājs.

"Lattelecom" grupas apgrozījums pērn samazinājies par 2,4%, sasniedzot 137,6 miljonus latu, iepriekš laikrakstam "Dienas Bizness" sacīja Gulbis. Mātesuzņēmuma "Lattelecom" apgrozījums pērn sasniedza 133 miljonus latu.

"Tas ir nedaudz mazāk nekā gadu iepriekš, taču pie tiem ekonomiskajiem apstākļiem, kādi ir Latvijā, un arvien sarūkoša iedzīvotāju skaita valstī, uzskatu, šis ir ļoti stabils un labs rādītājs, ko mums ir izdevies noturēt," sacīja Gulbis.

Kā ziņots, "Lattelecom" koncerna kopējie ieņēmumi 2010.gadā bija 141,05 miljoni latu un peļņa - 19,32 miljoni latu.

"Lattelecom" dibināts 1992.gadā ar toreizējo nosaukumu "Lattelekom". 51% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Latvijas valstij, 49% - ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera".

"Lattelecom" grupā ir seši uzņēmumi - SIA "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "BPO Baltic", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology" un "Baltijas datoru akadēmija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!