Foto: DELFI

Baltijas lielākajiem investoriem Rīgā, Viļņā un Tallinā ir liela interese par gaidāmo AS „Latvenergo” obligāciju emisiju, portālu “Delfi” informēja AS “Latvenergo” preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa atgādināja, ka „Latvenergo" obligāciju emisijas ietvaros no 4.decembra līdz 6.decembrim Baltijas lielākajiem investoriem Rīgā, Viļņā un Tallinā tika organizētas tikšanās ar uzņēmuma vadības pārstāvjiem un viņi tika iepazīstināti ar koncerna darbību un finanšu rezultātiem, kā arī attīstības plāniem un kapitālieguldījumiem.

Kā atzīmēja Bidere, ņemot vērā "Latvenergo" koncerna stabilos finanšu un darbības rādītājus, plānotā obligāciju emisija mūsu reģionā tiek gaidīta kā perspektīvs finanšu ieguldījumu instruments.

 „Latvenergo" valdes locekle Zane Kotāne norāda, ka augstā līmenī bija investoru interese Lietuvā, - Baltijas reģionā nav daudz kvalitatīvi sagatavotu vietēju investīciju iespēju, un obligāciju emisija ir īstajā laikā un vietā.

Viņas vērtējumā, Lietuvas investoru vērtējumā "Latvenergo" obligācijas ir pievilcīgākās par valsts vērtspapīriem, līdz ar to tās tiek vērtētās  ļoti pozitīvi un tiek gaidīti emisijas gala noteikumi, kā arī no viņu puses priekšroka tiek dota  eiro, nevis  lata obligācijām. Līdzvērtīga, pozitīvi ieinteresēta attieksme ir arī Igaunijā, analizējot otrreizējā tirgus un turpmāku biržas darījumu iespējas.

Savukārt uzņēmums valdes loceklis Uldis Bariss norāda, ka kaimiņvalstu investori, pirmkārt, novērtēja iespēju ieguldīt līdzekļus Baltijas mēroga uzņēmumā, kas ir vietējais un ar stabilu izaugsmi, kā arī norādīja uz enerģētikas sektora potenciālu arī turpmākiem šādiem darījumiem.

„Latvenergo" ir pirmā valsts kapitālsabiedrība, kas plāno uzsākt darbību vērtspapīru tirgū, emitējot obligācijas jau līdz šā gada beigām.

Obligāciju izlaidums plānots līdz 20 miljoniem latu ar nominālvērtību 1000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!