Foto: Publicitātes foto
Baltijas valstu jaunuzņēmējas Giedre Kesiunaite un Beāte Gintere radījušas gaļas alternatīvu – augu izcelsmes vistas stilbiņus "Milgogi", kas izskatās, garšo un pēc sajūtām atgādina vistas gaļu.

"Mūsu produkts ir unikāls – augu izcelsmes, ar šķiedrainu tekstūru, augstu uzturvērtību. Cilvēkiem, kas izvēlas vegānisku uzturu, ir svarīgi uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielu, un mūsu produkts šo atrisina – tajā ir 30% olbaltumvielu. Mūsu vegāniskā vistas gaļa satur arī visas neaizvietojamās aminoskābes un B12 vitamīnu. Turklāt produktam piemīt vistas ādai raksturīgais kraukšķīgums un garšas īpašības," stāsta uzņēmējas.

Viņu mērķis ir turpināt radīt un popularizēt produktu, kas atbilst mūsdienu tendencēm – tirgus dati liecina, ka cilvēki, rūpējoties par dzīvnieku tiesībām, globālās sasilšanas jautājumu un savu veselību, arvien vairāk dod priekšroku gaļas alternatīvām.

Foto: Publicitātes foto

Viņas arī vēlas radīt produktu, kas ir ātri un ērti pagatavojams, lai atvieglotu patērētāju ikdienu un taupītu laiku. Kā savu auditoriju Giedre Kesiunaite un Beāte Gintere redz ne vien veģetāriešus un vegānus, bet visus, kuriem interesē veselīgs uzturs. Līdz šim šāds produkts neesot piedāvāts ne Latvijā, ne Lietuvā.

Produkts tapis ar Eiropas zinātnes fonda atbalstu un EIT Seedbed un Team Up programmas sniegtajām iespējām.

Nosaukums "Milgogi" ir cēlies no korejiešu valodas - "kviešu gaļa" (밀고기). Šāda tipa produkti tiek saukti arī par "seitan" un ir populāri Āzijā jau vairākus gadsimtus.

Giedre Kesiunaite ir zinātniece, augu uztura entuziaste ar doktora grādu ķīmijā. Beāte Gintere ir ilgtspējīgas lauksaimniecības sektora eksperte ar starptautisko pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!