Foto: Reuters/Scanpix

Nākamnedēļ Latvijā ikgadējā vizītē ieradīsies starptautiskās reitingu aģentūras "Moody's" pārstāvji, pastāstīja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Viņš norādīja, ka aptuveni reizi gadā starptautiski reitingu aģentūru pārstāvji ierodas valstīs, lai iegūtu informāciju no pirmavota. Pēcāk, balstoties uz iegūto informāciju, aģentūras lemj par konkrētas valsts reitinga palielināšanu, samazināšanu vai saglabāšanu līdzšinējā apmērā.

"Moody's" pārstāvji Latvijā tiksies ar dažādu ministriju un iestāžu pārstāvjiem, tostarp otrdien, 2.jūlijā, paredzēta tikšanās ar FM valsts sekretāres vietnieci finanšu politikas jautājumos Līgu Kļaviņu, lai pārrunātu ekonomiskos, budžeta un fiskālās stratēģijas jautājumus.

Ziņots, ka pērn februāri "Moody's" paaugstināja Latvijas kredītreitingu no "Baa1" līdz "A3", nosakot stabilu kredītreitinga nākotnes prognozi.

Savukārt šogad 25. jūlijā Valsts kase paziņoja, ka starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" saglabājusi nemainīgu Latvijas ilgtermiņa kredītreitingu saistībām vietējā un ārvalstu valūtā "A-" līmenī, saglabājot stabilu nākotnes prognozi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!