Foto: DELFI

Mājokļu cenas Latvijā 2022. gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 13,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Igaunijā (+24,2%), Ungārijā (+21%), Lietuvā (+19,3%) un Čehijā (+16,6%).

Kopumā mājokļu cenas trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Dānijā, kur reģistrēts kritums par 2,4%.

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas pieauga par 7,4%, bet eirozonā - par 6,8%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji trešajā ceturksnī palielinājās par 0,9%, bet eirozonā - par 1%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas trešajā ceturksnī palielinājušās 20 valstīs, straujākais kāpums fiksēts Kiprā (+5,8%), Bulgārijā (+4,1%) un Austrijā (+4%), bet samazinājušās tās Dānijā (-3,8%), Zviedrijā (-3,1%), Somijā (-1,3%), Rumānijā (-1,2%), Itālijā (-1%) un Vācijā (-0,4%). Latvijā mājokļu cenas palielinājās par 1,3%, Lietuvā – par 3%, bet Igaunijā – par 0,8%.

Dati par Grieķiju nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!