Foto: Publicitātes attēli

Privātā kapitāla fondu pārvaldnieks Baltijā "BaltCap" ar meitasuzņēmuma "Adoro" starpniecību ir parakstījis līgumu par uzņēmuma SIA "Senior Baltic" iegādi, kas pārvalda senioru rezidenci "Dzintara Melodija". Šis ir nākamais solis, lai izveidotu "Adoro" par Latvijas vadošo senioru sociālās aprūpes ķēdi un ieviestu kvalitatīvus pakalpojumus šajā jomā, norāda uzņēmums.

"BaltCap" Latvijas sociālās un veselības aprūpes nozarē ienāca 2022. gada novembrī, iegādājoties sociālas aprūpes centru "Dzīves Ābece" Šampētera apkaimē, Rīgā.

"BaltCap" meitasuzņēmums "Adoro" nākamo piecu gadu laikā plāno izveidot vairākas jaunas sociālās aprūpes iestādes ar kopā 500+ gultasvietām. "BaltCap" kā investors šajā jomā saredz potenciālu, ņemot vērā ievērojamu augstas kvalitātes pakalpojumu trūkumu senioru aprūpē Latvijā, kopējo sabiedrības novecošanās tendenci, kā arī esošo situāciju ar valsts un pašvaldību aprūpes iestāžu lielo noslogojumu.

"Mūsu mērķis ir izveidot "Adoro' par senioru sociālās aprūpes vadošo tīklu Latvijā un ieviest jaunus pakalpojumus, saka "BaltCap" investīciju direktors Juris Pārups.

"Līdz ar "Dzintara Melodija" iegādi "Adoro" tīklā spēsim nodrošināt cienījamu aprūpi jau līdz 300 cilvēkiem. Plānojam piedāvāt ne tikai senioru aprūpi rezidencēs un mājās, bet arī rehabilitācijas, fizioterapijas un citus īstermiņa veselības aprūpes pakalpojumus," saka "Adoro" izpilddirektors Uldis Priedītis.

Darījums tiks pabeigts, tiklīdz tiks saņemts Konkurences padomes apstiprinājums.

"BaltCap" ir ievērojama pieredze sociālās aprūpes nozarē – BaltCap Izaugsmes fondam ir aktīvas investīcijas Igaunijas senioru aprūpes ķēdē "Pihlakodu" un Lietuvas privātajā aprūpes un rehabilitācijas centrā "Gemma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!