Foto: AFP/Scanpix
Latvijai no Eiropas Savienības (ES) fondiem ir izmaksāts miljards latu, portālu "Delfi" informē Finanšu ministrija.

Apaļais skaitlis sasniegts, atjaunojot Bauskas pils jaunāko daļu, lai apkārtne un telpas būtu pieejamas visām sociālajām grupām.

Darbus domāts pabeigt 30 mēnešos. To kopējās izmaksas paredzētas apmēram 1,4 miljonu latu apmērā, un lielākā daļa līdzekļu iegūti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda - aptuveni 1,2 miljoni latu apjomā.

Plānots, ka trešdien Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs darbu pārraugam, Bauskas novada domei pasniegs miljardā lata sertifikātu, kas apliecinās zīmīgā naudas apjoma sasniegšanu.

Latvija ES fondu finansējumu saņem kā ES dalībvalsts. Lielākā vērība un līdz ar to visvairāk naudas ir veltīta reģionu attīstībai, kā arī ekonomiskajai un sociālajai attīstībai. Latvija palīdzību saņem no trīs ES struktūrfondiem - Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Eiropas Sociālais fonds un Kohēzijas fonds. Līdztekus tam Latvija saņem finanšu palīdzību arī no Eiropas Kopienas un citām ES finansētajām programmām, piemēram, Eiropas Zivsaimniecības fonda un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!