Foto: PantherMedia/Scanpix

Alkohola tirgus pēdējo divu gadu laikā izrāda stabilizācijas pazīmes, pastāstīja Latvijas lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja "Latvijas Balzams" valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

"[Alkohola] nozare pēdējo divu gadu laikā izrāda stabilizācijas pazīmes, taču runāt par pirmskrīzes līmeņa sasniegšanu noteikti ir pāragri. Jāatzīmē gadu no gada augoša konkurence legālajā segmentā un joprojām spēcīgs un, diemžēl, vāji kontrolēts ēnu ekonomikas segments, kas būtiski ietekmē situāciju kopumā," norādīja Āboltiņš-Āboliņš.

Vienlaikus viņš piebilda, ka ēnu ekonomika nav tikai Latvijas problēma, bet ar to cīnās arī citas Baltijas valstis. Tādēļ pašlaik visās trijās Baltijas valstīs tiek veikts pētījums par nekomerciāla alkohola tirgu, kas nākamgad alkohola ražotājiem dos jaunus datus un skatījumu par ēnu ekonomiku, lai turpinātu sarunas ar politiķiem par nekomerciāla alkohola apkarošanas pasākumu plānu.

Šā gada deviņos mēnešos "Latvijas Balzams" strādāja ar 49,03 miljonu eiro neauditēto apgrozījumu, kas ir par 1,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 18,6% - līdz 4,4 miljoniem eiro. Savukārt 2013.gadā "Latvijas Balzams" strādāja ar 70,369 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,3% vairāk nekā gadu iepriekš, un uzņēmuma peļņa pieauga par 4,4% - līdz 6,229 miljoniem eiro.

"Latvijas Balzams" ir dibināts 1900.gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums kopumā ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienu. "Latvijas Balzama" lielākais akcionārs ir "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju. Kompānijas akcijas kotē Rīgas biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!