Krievijas koncerns, kurā ietilpst kompānija "Sojuzplodimport", ir iegādājies kompāniju "NTBDC LB", kurai pieder 49,9% Latvijas lielākā alkohola ražotāja "Latvijas balzams" (LB) akciju, apliecināja "Sojuzplodimport" ģenerāldirektors Andrejs Skurihins.
"NTBDC LB" ir iegādājies starptautisks koncerns "S.P.I.". Darījums ir noticis 19.jūnijā, tā summa izpausta netiek. Dokumenti, kas saistīti ar LB akciju paketes turētāja īpašnieka maiņu, tiks nokārtoti divu nedēļu laikā, norādīja Skurihins.

"Sojuzplodimport" paziņojumā presei norādīts, ka, iegādājoties LB akciju paketi, "S.P.I." grupa ne tikai novērsīs strīdu par "Stoļičnaja" un "Maskovskaja" preču zīmēm, bet arī "iegūs nopietnu tirgus platformu Eiropā, kas ļaus būtiski palielināt produkcijas ražošanas un realizācijas apjomu (degvīna "Stoļičnaja", "Maskovskaja" un vairāku citu)".

Krievijas kompānija norāda, ka "Latvijas balzams" ir lielākais alkohola ražotājs Baltijas valstīs un tajā ir apvienotas "Latvijas balzama" un "Rīgas vīnu" ražotnes, kā arī plašs tirdzniecības tīkls. "Sojuzplodimport" atzīmē, ka Krievijā populārs ir "Latvijas balzama" produkts "Rīgas balzams", kurš kaimiņvalstī tiek tirgots jau gadu desmitiem. Tāpat Baltijā populāri ir "Latvijas balzama" ražotie degvīni, viskiji un šampanietis.

Paziņojumā arī atzīmēts, ka dažus iepriekšējos gadus "Sojuzplodimport" un "Latvijas balzams" ir tiesājušies par preču zīmēm "Stoļičnaja" un "Maskovskaja". Šie tiesas procesi noslēdzās par labu "Latvijas balzamam". "Pirkšanas pārdošanas līguma parakstīšana ir kļuvusi par likumsakarīgu izeju no izveidojušās situācijas," norāda "Sojuzplodimport". Skurihins sacīja, ka Krievijas kompāniju apmierina tās īpašumā esošais LB akciju paketes lielums un nav plānots iegādāties papildu LB akcijas. Uz jautājumu par "S.P.I." grupu, "Sojuzplodimport" ģenerāldirektors atbildēja, ka šī grupa vēl tiek veidota un tādēļ patlaban netiek izpausts, kas tajā ietilpst. Grupas veidošana tiks pabeigta 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!