Lietuvas Nodokļu policijas departaments apstiprinājis, ka no 1996. līdz 1997.gadam caur fiktīvas firmas kontiem bankā "Snoras" atmazgāti vairāk nekā 146 000 latu un šajā afērā iesaistītas arī Latvijas firmas.
Šāds secinājums izdarīts jau pēc viena fiktīvā bankas konta analīzes. Pēc aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, Lietuvas Nodokļu inspekcija patlaban izmeklē sešus naudas atmazgāšanas gadījumus bankā "Snoras".

1995.gada decembrī kāds pilsonis V.P. bankā "Snoras" atvēris divus kontus ASV kompānijas "Nutwell Investments Ltd." Viļņas birojam, informēja Lietuvas Iekšlietu ministrija. Kompānija nav iekļauta Lietuvas uzņēmumu reģistrā.

Nodokļu policijas departaments novembrī apstiprināja, ka Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas firmas no 1996.gada 2.februāra līdz 1997.gada 19.jūnijam pārskaitījušas uz abiem kontiem 157 684 latus, paziņoja Iekšlietu ministrijas pārstāve.

Aptuveni 121 180 latu pārskaitījušas Lietuvas firmas, Latvijas firmas pārskaitījušas vairāk nekā 17 958 latu, bet Krievijas un Baltkrievijas kompānijas - attiecīgi vairāk nekā 6570 un 3650 latu.

Nodokļu policija arī noskaidrojusi, ka gandrīz visa summa - 157 617 lati - šajā laika posmā izņemta no bankas. 127 477 lati izmaksāti tam pašam pilsonim, kas atvēra šos kontus.

Amatpersonas sacīja, ka no šiem kontiem naudu izņēmuši vēl vismaz trīs cilvēki.

Divi no viņiem ir Lietuvas pilsoņi, informēja Nodokļu policija, atsakoties nosaukt šo cilvēku vārdus.

1999.gada vasarā ASV un Kanādas masu informācijas līdzekļi ziņoja par desmit gadus vecas naudas atmazgāšanas lietas atklāšanu. Žurnālisti informēja, ka nauda no ASV caur banku "Snoras" pārskaitīta uz citu valstu finansu organizācijām.

Šogad Lietuvas prokuratūra informāciju par banku "Snoras" iesniegusi ASV institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!