Foto: LETA
Latvijas dabasgāzes kompānija "Latvijas gāze" (LG) šogad pirmajos deviņos mēnešos strādāja ar 247,161 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, un guva 9,192 miljonu latu peļņu, kas ir par 2,3% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina biržai "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas vadība ieņēmumu pieaugumu, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu, skaidro ar to, ka šogad pirmajā ceturksnī rūpnieciskajiem lietotājiem un iedzīvotājiem tika piemēroti dabasgāzes diferencētie tirdzniecības gala tarifi, kas atbilda dabasgāzes tirdzniecības cenai, kas bija par 35% lielāka nekā 2010.gada pirmajā ceturksnī. Ieņēmumi, salīdzinot ar 2010.gadu, palielinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā.

LG informē, ka šogad deviņos mēnešos kompānija patērētājiem pārdeva 1,12 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 7%, taču ir par 17% jeb 165 miljoniem kubikmetru dabasgāzes vairāk, nekā tika plānots šā gada budžetā.

Dabasgāzes patēriņa palielināšanos gan rūpniecisko klientu, gan mājsaimniecību segmentā šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo laika posmu pirms gada, LG vadība skaidro ar ilgstošu zemu gaisa temperatūru šā gada pirmajā ceturksnī.

Šogad deviņos mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 247 miljoniem latu, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā 2010.gada periodā un par 18% vairāk nekā tika plānots budžetā.

Gāzes iesūknēšanas sezona Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tika sākta 26.aprīlī un pabeigta 18.oktobrī, iesūknēšanas sezonas beigās sasniedzot aktīvās gāzes apmēru 2,3 miljardi kubikmetru.

Kapitālieguldījumu programmā LG šogad deviņos mēnešos apguvusi investīciju līdzekļus 12,5 miljonu latu apmērā, kas galvenokārt izmantoti pārvades gāzesvadu renovācijai, tehnoloģisko iekārtu un urbumu modernizācijai un jauno gāzesvadu būvniecībai, norāda LG vadības pārstāvji.

2010.gada deviņos mēnešos LG strādāja ar 230,356 miljonu latu apgrozījumu un 8,985 miljonu latu peļņu. Gadā kopumā LG strādāja ar 353,345 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 7,2% vairāk nekā 2009.gadā, bet kopējā LG peļņa 2010.gadā bija 26,466 miljoni latu, tostarp sadalei nepieejamā peļņas daļa ir 1,544 miljoni latu.

LG nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu, sadali un realizāciju. LG akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga". Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International", "Gazprom" un "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!