Foto: LETA

Zemāka temperatūra apkures sezonā un ievērojami augstākas dabasgāzes cenas bija divi galvenie faktori, kas ietekmēja AS "Latvijas Gāze" finanšu rezultātus 2021. gada deviņos mēnešos, liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

Zemāka temperatūra palielināja AS "Latvijas Gāze" pārdošanas apjomus un AS "Gaso" sadales tīkla noslodzi. Vienlaikus ekonomikas atveseļošanās izraisītais dabasgāzes cenu kāpums sagādāja izaicinājumus 2021. gada deviņos mēnešos, kas bija par pamatu atvasināto finanšu instrumentu negatīvajam pārvērtējumam. Finanšu instrumentu pārvērtēšanas efekts tiks kompensēts ar pārdošanas ieņēmumiem no krājumu realizācijas ziemas sezonā.

Koncerna neto apgrozījums 2021. gada pirmajā pusgadā bija 281,2 miljoni eiro, EBITDA sasniedza 156,482 miljonus eiro, bet zaudējumi bija 167,47 miljoni eiro.

2021. gada deviņos mēnešos AS "Latvijas Gāze" klientiem Latvijā un ārvalstīs pārdeva 10 662 GWh dabasgāzes. Salīdzinājumā ar to pašu periodu 2020. gadā pārdošanas apjomi ir pieauguši par 26%. Ārvalstīs pārdotā dabasgāze veidoja 30% no kopējā pārdošanas apjoma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!