Foto: Publicitātes attēli

Latvijas kokapstrādes uzņēmuma "Kronus" apgrozījums 2021. gadā ir pieaudzis līdz 87 752 342 eiro, gada laikā palielinoties par 97,5% un sasniedzot uzņēmuma rekordu, informē uzņēmumā.

"Kronus" peļņa 2021. gadā pārsniedza 10 557 315 eiro. 2020. gadu uzņēmums noslēdza ar 556 682 eiro lieliem zaudējumiem.

Andrejs Dikins, SIA "Kronus" izpilddirektors, informē: "Pērn, neraugoties uz tirgus izaicinājumiem un svārstībām, "Kronus" ir nostiprinājis savu pozīciju gan Latvijas, gan Eiropas koka iepakojuma tirgū, kā arī veiksmīgi uzsācis darbību jaunos segmentos. Šogad mēs turpināsim uzsāktās iniciatīvas, kā arī pievērsīsim uzmanību jaunu virzienu meklēšanai."

Neraugoties uz globālās pandēmijas ietekmi, "Kronus" turpinājis palielināt ražošanas un administrācijas darbinieku skaitu. Uzņēmuma paplašināšana bijis plānots un mērķtiecīgs lēmums, kas tika pieņemts vēl 2020. gadā. Tāpat uzņēmums turpinājis ieguldīt reorganizācijas procesos un sāka īstenot apmācības centra iniciatīvu, kura izveidi plānots pabeigt šovasar.

Pārskata gadā "Kronus" turpināja ieguldīt koka iepakojuma segmentā, kā arī attīstīt dārzkopības produktu segmentu. Tas ļāva uzņēmumam pagājušajā gadā palielināt pārdotās produkcijas vienību skaitu par 15,8%, sasniedzot 8 897 000 vienību.

Pērn "Kronus" ieguldīja 40 tūkstošus eiro jauna dārzkopības produktu zīmola "Upyard" izveidē. Tika ieviesti vairāki jauni produkti, tostarp koka mājas. 2021. gada rudenī uzņēmums atvēra jaunu ražotni un dārzkopības produktu noliktavu Salaspilī, radot 30 jaunas darbavietas. Tāpat uzņēmums investēja 900 tūkstošus eiro, lai izveidotu jaunu centrālo biroju Rīgā.

SIA "Kronus" ir 1995. gadā radīts kokapstrādes uzņēmums, kas specializējas koka iepakojuma – palešu un palešu apmaļu, DIY, dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmuma produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 53 pasaules valstīm. Galvenie eksporta tirgi ir Vācija, Zviedrija un Āzijas valstis.

SIA "Kronus" ir 100% vietējā kapitāla uzņēmums. Tā patiesie labuma guvēji ir Andrejs Dikins, Aleksandrs Minajevs un Igors Ževaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!