Foto: LETA
Meža, celšanas, būvniecības un lauksaimniecības tehnikas tirgotājs SIA “Intrac Latvija” 2021. gadā strādāja ar 34,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,7% vairāk neká gadu iepriekš, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

Vislielākais apgrozījuma pieaugums bija vērojams jaunas un lietotas meža tehnikas realizācijas apjomā. Uzņēmums norāda, ka tas saistīts ar to, ka tirgus apjoms pēc krituma 2020. gadā sāk atgriezties normālā līmenī.

Iesniegtajā vadības ziņojumā "Intrac Latvija” informē, ka jaunas būvtehnikas tirdzniecības apjoms ir palielinājies par aptuveni 63%, bet jaunas pacēlājtehnikas tirdzniecības apjoms pieaudzis par aptuveni 14%, savukārt jaunas lauksaimniecības tehnikas pārdošanas apjoms 2021.gadā, salīdzinājumā ar 2020.gadu, samazinājies par aptuveni 32%.

Lauksaimniecības tehnikas pārdošanas apjomu kritumu uzņēmums skaidro ar "Massey Ferguson" tehnikas pieejamību noliktavā un piegāžu aizkavēšanos.

Uzņēmuma peļņa pērn augusi līdz 750,97 tūkstošiem eiro.

Turpmākā "Intrac Latvija” darbība tikšot koncentrēta galvenokārt uz industriālās tehnikas pārdošanas apjoma palielināšanos visos segmentos. Kopējais plānotais investīciju apjoms 2022.gadā plānots 744 tūkstošu eiro apmērā.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka "Intrac Latvija” šobrīd reģistrētas trīs struktūrvienības – Saldū, Valmierā un Rēzeknē. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 102 strādājošie.

1994.gadā reģistrētā "Intrac Latvija” kapitāldaļu turētājs ir zviedru "Intrac Group AB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!