Foto: Publicitātes attēls
Šonedēļ, 6.jūnijā, visā pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā drošas dzelzceļa šķērsošanas diena. Šī notikuma ietvaros VAS "Latvijas dzelzceļš" uzsāka drošības kampaņu, lai atkārtoti atgādinātu par drošību dzelzceļa tuvumā un pievērstu sabiedrības uzmanību sekām, kas iespējamas, neievērojot noteikumus.

Pārdroša rīcība, noteikumu pārkāpšana un neuzmanība dzelzceļa sliežu tuvumā – tie ir iemesli, kas katru gadu izraisa nelaimes gadījumus. Tāpēc šogad VAS "Latvijas dzelzceļš", drošības kampaņas ietvaros, sadarbībā ar sabiedrībā zināmiem jauniešiem aicina – "Dziesmu iemācies – no vilciena izglābies!".

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību un akcentētu drošības noteikumu ievērošanu sliežu tuvumā, kampaņas dziesmas tapšanā iesaistījās slavenības – tenisiste Aļona Ostapenko, dziedātājs Markus Riva, rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs, Latvijas profesionālais skrituļslidotājs inlaineris Nils Jansons un "YouTube" blogere Sindija Lo.

Vienlaikus Starptautiskās drošas dzelzceļa šķērsošanas dienā vairākās vietās Rīgā pie dzelzceļa sliedēm notika Valsts policijas pārbaudes.

Lai gan dzelzceļa negadījumu statistika ir samazinājusies, joprojām, neievērojot vai ignorējot drošības noteikumus, ik gadu iet bojā vai tiek ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Šī gada pirmajā pusgadā Latvijā uz dzelzceļa notikuši 10 negadījumi, kuros gājuši bojā deviņi cilvēki, bet viens guvis traumas, liecina "LDz" apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!