Foto: F64

Ministru kabinets atbalstījis grozījumus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) nolikumā, kas paredz aģentūras Komunikācijas un informācijas departamentu pārdēvēt pat Valsts tēla un komunikācijas departamentu.

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka izmaiņas LIAA nolikumā bija nepieciešamas, lai varētu noslēgt Latvijas Institūta (LI) pievienošanu LIAA.

"Ar izmaiņām nolikumā LIAA kļūst par LI funkciju, saistību, prasību, informācijas sistēmu, mantas, finanšu līdzekļu, krājumu un ilgtermiņa ieguldījumu, materiālo un nemateriālo vērtību un arhīva pārņēmēju," skaidroja EM.

LI noteiktās četras amata vietas tiks pārcelta uz LIAA Valsts tēla un komunikācijas departamentu, kas tiks izveidots, reorganizējot LIAA Komunikācijas un informācijas departamentu. Jaunā struktūrvienība atradīsies LIAA direktora tiešā pakļautībā.

Tāpat valdība atbalstīja priekšlikumu, ka LIAA varētu sākt pakalpojumu sniegšanu informācijas sistēmā "Valsts platforma biznesa attīstībai" vietnē "www.business.gov.lv".

Valdība arī lēma no Ārlietu ministrijas budžeta programmas "Latvijas institūts" uz EM budžeta programmu "Ārējās ekonomiskās politikas ieviešana" pārdalīt 120,8 tūkst. eiro, lai nodrošinātu LI pievienošanu LIAA.

Valdība jau pērn pieņēma lēmumu par LI iekļaušanu LIAA struktūrā no šā gada 1.jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!