Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" investējis gandrīz 8,5 miljonus eiro jauna veikala izveidē Salaspilī, informēja kompānijā.

Jauno veikalu Skolas ielā, Salaspilī, plānots atklāt 19. janvārī plkst.7.30.

Jaunās "Lidl" veikala ēkas Salaspilī platība ir vairāk nekā 2300 kvadrātmetru, tostarp tirdzniecības zāles platība ir gandrīz 1440 kvadrātmetru.

Veikala tuvākās apkārtnes apzaļumošanai "Lidl" iestādījis apmēram 600 košumkrūmu un koku lielstādu, tostarp bārbeles, vilkābeles, kļavas un pīlādžus gandrīz 44 000 eiro vērtībā.

Kompānijā norāda, ka "Lidl" Salaspils veikala ēka ir energoefektīva, ļaujot digitāli kontrolēt un samazināt veikala apsildei, apgaismošanai un ventilēšanai nepieciešamās elektroenerģijas daudzumu.

Pie veikala izbūvēta stāvvieta 147 automašīnām, kā arī izvietoti 12 statīvi velosipēdu pieslēgšanai.

Par "Lidl" līdzekļiem veikala apkārtnē modernizēta arī satiksmes infrastruktūra un uzlabota satiksmes drošība - izveidotas paaugstinātas gājēju pārejas, uzstādīts jauns un moderns ielu apgaismojums.

Turpinot tīkla attīstību Latvijā, šajā gadā iecerēts atvērt vēl vairākus jaunus "Lidl" veikalus, par kuru atvēršanas laikiem tiks informēts atsevišķi. Patlaban "Lidl Latvija" ir 20 veikalu 11 Latvijas pilsētās.

Jau ziņots, ka "Lidl Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada 1. marta līdz 2022. gada 28. februārim, bija 101,423 miljoni eiro, kamēr kompānijas zaudējumi veidoja 53,365 miljonus eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016. gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH". Savukārt kompānijas patiesais labuma guvējs ir Vācijas pilsonis Dīters Jozefs Švarcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!