Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" izsludinājis vairākus simtus jaunu vakanču visā Latvijā, tostarp Daugavpilī, kur darba vietas šajā uzņēmumā tiek piedāvātas pirmo reizi.

Tiesa, arvien nav skaidrs, kad tieši "Lidl" veikali Latvijā sāks savu darbību. Šobrīd uzņēmums akcentē, ka tas fokusējas uz veikalu tīkla izveidi valstī. "Ņemot vērā Covid-19 izplatību Latvijā, veikalu atvēršana notiks, kad būs uzlabojusies epidemioloģiskā situācija valstī. Mūsu ienākšana pilnīgi jaunā tirgū vienmēr izraisa lielu cilvēku drūzmēšanos, kas pašreizējā situācijā nebūtu atbildīga rīcība no mūsu puses," paskaidro SIA "Lidl Latvija" PR projektu vadītājs Ingars Rudzītis.

Jaunās darbinieku vakances tiek piedāvātas veikalos Rīgā un Daugavpilī, kā arī citviet, lai paplašinātu esošās darbinieku komandas. "Esam izsludinājuši vakances veikaliem Rīgā, Daugavpilī, Ventspilī un Ogrē. Mērķis – papildināt esošās darbinieku komandas. Daugavpilī komandu veidojam no nulles. Visi darbinieki veikalā kopīgi veic visus ikdienas darba pienākumus, tāpēc nav tāda citur ierastā amatu izdalījuma. Arī turpmāk piedāvāsim jaunas vakances šajās un citās pilsētās," informē Rudzītis.

Līdz šim "Lidl" jau radīja vairāk nekā 1000 jaunas darba vietas visā valstī. Šie darbinieki pašlaik turpina apmācības.

Uzņēmums uzsver, ka tā piedāvātais atalgojums ir augstāks par vidēji nozarē esošo, kā arī maksāts tiek par katru nostrādāto minūti. Tāpat "Lidl Latvija" katram darbiniekam garantē veselības apdrošināšanas polisi pēc trīs mēnešu pārbaudes laika beigām. Strādāt gribošajiem nav nepieciešama pieredze mazumtirdzniecībā, jo uzņēmums nodrošina apmācības.

SIA "Lidl Latvija" izveidots 2018. gada februārī. Baltijā "Lidl" veikali līdz šim ir bijuši tikai Lietuvā. Latvijā ir pabeigtas un ekspluatācijā nodotas 14 veikalu ēkas. Tām klāt nāks arī Daugavpils objekts - pirms divām nedēļām ekspluatācijā uzņēmums nodevis vēl viena veikala ēku, informē Rudzītis. Rīgā pašlaik strauji top veikali Teikas, Purvciema un Ziepniekkalna apkaimēs.

Jāmin, ka šogad martā darbu Latvijas tirgū ir sācis pirmais Krievijas zemo cenu mazumtirgotāja "Mere" veikals.

Atgriežoties pie "Lidl Latvija", tas pēdējos gados bijis viens no lielākajiem vācu kapitāla investoriem Latvijā. Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" ir daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group". Tās apgrozījums 2019. finanšu gadā sasniedza 113,3 miljardus eiro. "Lidl" ir vairāk nekā 11 200 veikali un 200 loģistikas centri 29 valstīs.

Jāpiebilst, ka šis nav vienīgais mazumtirgotājs, kurš šobrīd piedāvā darbu. "Maxima Latvija" vasarā aicina jauniešiem vecumā no 18 gadiem vasarā strādāt lielākajos "Maxima XXX" formāta veikalos Rīgā. Abpusējas intereses gadījumā pēc vasaras iespējams arī turpināt darbu ilgtermiņā. Jauniešiem ir iespēja pieteikties uz tādām vakancēm kā kasieris, zāles darbinieks un pārdevējs. Un arī šis lielveikalu tīkls piedāvā stabilu atalgojumu, sociālās garantijas, kā arī būs pieejams plašs labumu grozs,

Tāpat "Maxima" sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras izstrādāto programmu arī šogad piedāvāja darba vietas jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadu vecumam 53 uzņēmuma veikalos 27 Latvijas pilsētās. Lielās intereses dēļ visas šīs vakances jau ir aizpildītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!