Foto: DELFI
Lidostas "Rīga" terminālī ielidošanas un izlidošanas zonā turpmāk būs pieejami 35 bezmaksas bērnu ratiņi, informēja starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

Bērnu ratiņi ir pieejami izlidošanas un ielidošanas zonas svarīgākajos pasažieru plūsmas krustpunktos. Piemēram, izlidojot tie ir atrodami uzreiz pēc drošības kontroles, bet ielidojot - uzreiz pie ieejas. Tie ir īpaši apzīmēti ar lidostas "Rīga" logo.

Statistika liecina, ka šī gada pirmajos desmit mēnešos zīdaiņu skaits, kuri dodas līdzi vecākiem lidojumā, salīdzinot ar pērno gadu, ir pieaudzis par 8%. Savukārt sešos gados no 2012.gada līdz 2017.gadam mazo pasažieru skaits ir pieaudzis par 39%.

"Ņemot vērā minēto tendenci, kā arī to, ka ne visas lidsabiedrības vienmēr nodrošina bērnu ratiņu izsniegšanu pie gaisa kuģa, tagad terminālī kopumā esam izvietojuši 35 bērnu ratiņus. Tos mazuļu vecāki var izmantot bez maksas. Ceram, ka tas padarīs ceļojuma sākumu vai noslēgumu patīkamāku un vieglāku," norādīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidostas "Rīga" nodrošinātie bērnu ratiņi ir paredzēti izmantošanai tikai lidostas terminālī un tikai tiem paredzētajiem mērķiem.

"Mēs aicinām bērnu vecākus atcerēties, ka šie ratiņi ir jāatstāj terminālī. Tikmēr citus pasažierus aicinām savu pārvadāšanai izmantot tam paredzētos bagāžas ratiņus, kas ir pieejami gan reģistrācijas, gan bagāžas saņemšanas zālē," norādīja lidostas Klientu servisa vadītāja Sarmīte Rinmane.

Kā ziņots, lidosta "Rīga" pagājušajā gadā strādāja 54,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 9,7 reizes, sasniedzot 3,487 miljonus eiro. Savukārt 2018.gada pirmajos sešos mēnešos lidostas apgrozījums pieauga par 13% jeb 3,33 miljoniem eiro, sasniedzot 28,69 miljonus eiro, turklāt tā guva 5,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 7,4 reizes lielāka nekā pirmajā pusgadā pērn.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru - 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!