Foto: Pixabay

No šī gada 1. jūlija Ogres novada teritorijā esošajos autobusu maršrutos pasažieru pārvadājumus veic akciju sabiedrība "Liepājas autobusu parks", kas ir uzvarējusi Autotransporta direkcijas rīkotajā iepirkumā. Diemžēl pirmā diena jaunajam pakalpojumu sniedzējam nesākās veiksmīgi, liecina Ogres novada pašvaldības sniegtā informācija sociālajā vietnē "Facebook".

Ogres novada pašvaldībā šodien ir vērsušies daudzi iedzīvotāji, informējot par to, ka Ogres pilsētas maršrutos vairākos autobusu kustības sarakstos norādītājos laikos autobusi nav kursējuši.

AS "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Kongorns pašvaldībai apliecinājis, ka 1. jūlijā uzņēmums diemžēl nespēj nodrošināt visu reisu izpildi (neizpilde aptuveni 11 %). Vienlaikus valdes priekšsēdētājs apliecinājis, ka turpmākajās dienās, arī gaidāmajās brīvdienās, autobusi kursēs pēc pašreiz spēkā esošajiem kustību sarakstiem.

Līdz šī gada 30. jūnijam Ogres novada teritorijā esošajos autobusu maršrutos pasažieru pārvadājumus veica AS "CATA", reisu izpildi nodrošinot saskaņā ar Autotransporta direkcijas apstiprinātajiem autobusu kustības sarakstiem. Mainoties pasažieru pārvadātājiem, autobusu kustības saraksti nemainās.

Pašvaldība jau ir informējusi, ka, mainoties pasažieru pārvadātājiem, saglabājas Ogres novada pašvaldības noteiktie braukšanas maksas atvieglojumi pensionāriem, kuru dzīvesvieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Piektdienas, 1. jūlija autobusu maršrutos Aizkrauklē un Ogrē, ko apkalpo AS "Liepājas autobusu parks", ir izmaiņas un daļa no reisiem tiek atcelti. Situācija ir īslaicīga un brīvdienās, 2. un 3. jūlijā AS “Liepājas autobusu parks” ir apņemies nodrošināt visu reisu izpildi atbilstoši kustības sarakstiem. Precīzāka informācija par 1. jūliju pieejama šeit.

Informācija pasažieriem: tie pasažieri, kuri ir iegādājušies biļetes uz atceltajiem vai nenotikušajiem reisiem, ir tiesīgi nodot biļeti un saņemt atpakaļ pilnu biļetes maksu vai izmantot biļeti citā dienā.

Autotransporta direkcijas komentārs: AS “Liepājas autobusu parks” informēja Autotransporta direkciju, ka ir noslēdzis darba līgums ar nepieciešamo šoferu skaitu, lai nodrošinātu pakalpojuma izpildi pilnā apmērā, tomēr vairāki šoferi šorīt (1. jūlijā) neieradās darbā. Par reisu neizpildi ir paredzēti līgumsodi, kā arī AS “Liepājas autobusu parks” vadībai ir iesniegta prasība skaidrot situāciju un sniegt detalizētu informāciju par risinājumiem, lai šāda situācija nerastos arī turpmāk. Autotransporta direkcija turpina sekot līdzi situācijai.

“Liepājas autobusu parks” atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!