Foto: DELFI
Lietotu apģērbu mazumtirgotājs SIA "R.D.A." 2021. gadu, neskatoties uz Covid-19 ierobežojumiem, kuru dēļ veikali bija slēgti, noslēdzis ar peļņas pieaugumu.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA "R.D.A." apgrozījums 2021.gadā palielinājās par 3,6%, sasniedzot 5,4 milj. eiro. Daudz ievērojamāku pieaugumu uzrādījusi tirgotāja peļņa, kas palielinājusies no 77,56 tūkst. eiro 2020.gadā līdz 1,26 milj. eiro pērn. Daļa peļņas tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai, bet pārējā daļa – sadalīta dividendēs.

"Lursoft" esošā informācija rāda, ka SIA "R.D.A." aizvadītajā gadā aktīvi izmantojis valsts sniegto atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī atbalsts algu subsīdijām un izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. Uzņēmumā 2021.gadā bija nodarbināti 236 darbinieki.

Šogad SIA "R.D.A." turpinās izvērtēt tirgus situāciju un savu veikalu rentabilitāti. Iecerēts arī palielināt importēto lietoto preču apjomu, apgūt jaunus importa tirgus, kā arī palielināt piedāvāto preču klāstu, tādējādi nostabilizējot savas pozīcijas lietotu apģērbu mazumtirdzniecības tirgū. Uzņēmums arī veiks investīcijas ražošanas telpu būvniecībā, paplašināšanā un rekonstrukcijā, kā arī teritorijas labiekārtošanā. Viens no SIA "R.D.A." mērķiem 2022.gadā ir paaugstināt esošo struktūrvienību rentabilitāti.

SIA "R.D.A." kapitāldaļu turētāji ir Anda un Raimonds Dižkalpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!