Foto: AP/Scanpix

Lietuvas čārterreisu aviokompānijas un tūroperatori, rīkojoties pēc valsts Ārlietu ministrijas rekomendācijas, ir nolēmuši pārtraukt lidojumus uz Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrortu Šarm eš Šeihu.

Gandrīz puse no Lietuvas tūristiem, kuri šobrīd atrodas Ēģiptē, mājas dosies svētdien.

Lietuvas čārterreisu aviokompānijas "Small Planet Airlines" mārketinga departamenta direktors Simons Bartkus pavēstīja, ka lidsabiedrība 180 tūristus nogādās Lietuvā 8. novembrī.

"Mēs jau esam vienojušies, nogādāt atpakaļ mūsu klientus no turienes un pārtraukt reisus uz Šarm eš Šeihu," viņš sacīja, piebilstot, ka kompānija turpinās lidojumus uz citu Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrortu - Hurgadu.

Bartkus uzsvēra, ka kompānija nodrošinās augstāko iespējamo drošības līmeni un atļaus vest reģistrēto bagāžu.

"Small Planet Airlines" gandrīz gadu nelido virs Sinaja pussalas, bet bet izmanto maršrutu no rietumiem, lai nokļūtu Šarm eš Šeihā.

Tūroperatori "Novaturas" and "Tez Tour" arī piektdien paziņoja, ka pārtrauc lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Pēc tikšanās ar Valsts drošības departamenta, Civilās aviācijas pārvaldes un Tūrisma departamenta pārstāvjiem Lietuvas Ārlietu ministrija rekomendēja Lietuvas pilsoņiem nedoties uz Šarm eš Šeihu un citiem Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrortiem.

Jau vēstīts, ka arī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" piektdien paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ patlaban neveiks lidojumus uz Šarm eš Šeihas lidostu.

ASV un Lielbritānija pieļauj, ka Krievijas lidmašīnas katastrofas Ēģiptē iemesls ir tajā ievietota bumba.

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" atkārtoti ir uzstājusi, ka ir notriekusi lidmašīnu.

Lielbritānija un Īrija ir apturējusi reisus uz un no Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrorta Šarm eš Šeihas, no kurienes sestdien ceļā uz Sanktpēterburgu devās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, bet 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās Sinaja pussalā. Katastrofā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!