Foto: LETA

Lietuvas fondu pārvaldības uzņēmums plāno pie Rīgas lidostas uzbūvēt jaunu ekonomiskās klases viesnīcu. Viesnīcas celtniecību plānots uzsākt vēlākais līdz šī gada beigām, bet darbu viesnīca varēs uzsākt jau 2021. gada pirmajā pusgadā, informē "Orion Securities" pārstāve Marija Kisieliūte.

Lietuvas fondu pārvaldības uzņēmums UAB "I Asset Management" gatavojas ienākt Ziemeļvalstu nekustamā īpašuma tirgū, piedāvājot savu portfeli ar ekonomiskās klases viesnīcām, kas izvietotas ap straujāk augošajām lidostām Eiropā, piemēram, Rīgā, Viļņā un Krakovā.

"Nordic Airport Hotels Fund" ir investīciju fonds, kas fokusējas tikai uz jaunu viesnīcu attīstību un esošo viesnīcu iegādi Ziemeļeiropas valstīs. Fonds, kuru vada jurists, investors un viesnīcu īpašnieks Mariuss Jakulis Jasons, pašlaik investē 10 miljonus eiro topošajā viesnīcā "Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Centre", kas atrodas pie Viļņas Starptautiskās lidostas. Līdz gada beigām portfelim tiks pievienotas vēl divas viesnīcas – Rīgā (Latvijā) un Krakovā (Polijā).

Jaunā viesnīca Rīgā būs pirmā viesnīca, kas Rīgas Starptautiskās lidostas teritorijā ienāks ar starptautisku viesnīcu zīmolu. Zīmola "Park Inn by Raddisson" izvēle Viļņas lidostas viesnīcai ir norāde uz to, ka visos turpmākajos projektos būs iesaistīti tikpat labi atpazīstami un populāri viesnīcu tīklu zīmoli. Ekonomiskās klases viesnīca atradīsies pavisam tuvu (apmēram 800 metru attālumā) Baltijas noslogotākajai lidostai – RIX, kas 2018. gadā apkalpoja vairāk nekā 6,5 miljonus pasažieru.

Kad būs īstenoti lidostas attīstības pašreizējie posmi, tā varēs apkalpot lielu pasažieru plūsmu – 10 miljonus gadā, tāpēc fonda pārvaldītājs cer, ka stratēģiski izdevīgā vietā esošā viesnīca kļūs par pievilcīgu apstāšanās punktu gan vietējiem, gan starptautiskajiem ceļotājiem.

Viesnīcas celtniecību pie Rīgas Starptautiskās lidostas plānots uzsākt vēlākais līdz šī gada beigām, bet darbu viesnīca varēs uzsākt jau 2021. gada pirmajā pusgadā. Vistuvākajā laikā investoriem tiks piedāvāta iespēja piedalīties šajā projektā. Informācija uzņēmuma mājas lapā liecina, ka viesnīcas pie Rīgas lidostas fondā plānots ieguldīt septiņus miljonus eiro, un tā atdeve paredzēta 15-17%. Piedāvājumu realizēs vecākā un lielākā Lietuvas finanšu brokeru sabiedrība "Orion Securities", kas apkalpos gan Lietuvas, gan ārvalstu investorus.

Līdzās nekustamā īpašuma fondam UAB "I Asset Management" ir nodibinājis arī 25 miljonus ASV dolāru vērto "IAM US Blue-chip Growth Fund I", kas investē ASV fondu biržā kotēto "Blue Chip" kompāniju akcijās. Kompānija ir pārliecināta, ka līdz 2019. gada beigām tās pārvaldībā būs 80 miljoni eiro, jo tiks atvērti vēl trīs jauni fondi, kuri fokusēsies, attiecīgi, uz mežu zemi Baltijas valstīs, mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanu un studentu izmitināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!