Foto: Pixabay

Balstoties uz vienīgā dalībnieka lēmumu, sākts SIA "GlaxoSmithKline Latvia" likvidācijas process, Izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa monitoringa.

SIA "GlaxoSmithKline Latvia" dibināts 2003. gadā un pieder Lielbritānijā reģistrētajam "Wellcome Limited." "Lursoft" izziņas informācija liecina, ka SIA "GlaxoSmithKline Latvia" pamatkapitāls sasniedz nepilnus 6 milj. eiro.

Aizvadītajā gadā audzis gan SIA "GlaxoSmithKline Latvia" apgrozījums, gan arī peļņa, palielinoties arī uzņēmuma nodokļu maksājumu apjomam. Farmaceitisko izstrādājumu vairumtirgotājs 2020. gadā apgrozīja 19,17 milj. eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 530,30 tūkst. eiro. VID administrētajos nodokļos tas pagājušajā gadā samaksāja 2,95 milj. eiro. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA "GlaxoSmithKline Latvia" apgrozījums pieaudzis par 12%, bet peļņa par 41%. "Apgrozījuma pieaugumu pārsvarā veicināja inovatīvo HIV produktu pārdošanas stratēģija un vakcīnu piegādes valsts imunizācijas programmas iepirkuma ietvaros," teikts SIA "GlaxoSmithKline Latvia" vadības ziņojumā.

2020.gada vadības ziņojumā norādīts, ka "GlaxoSmithKline" grupa plāno ieviest komercdarbības modeļa izmaiņas vairākās valstīs, īpaši Austrumeiropā un Baltijā. 2020.gada septembrī paziņots reģionālais lēmums aptuveni nākamo 18 mēnešu laikā pakāpeniski pārtraukt farmācijas biznesa vietējās aktivitātes Latvijā, un sadarboties ar reklāmas, medicīnas, izplatīšanas, izpētes un regulārajiem partneriem, lai turpinātu nodrošināt "GlaxoSmithKline" zāļu un vakcīnu pieejamību pacientiem.

Par SIA "GlaxoSmithKline Latvia" likvidatoru iecelts līdzšinējais valdes loceklis Jerži Radomirs Tožiskis (Toczyski Jerzy Radomir).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!