Foto: F64
Gandrīz visās meža kokaudzētavās ar atsevišķiem izņēmumiem stādi pavasarī ir rezervēti, informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

LLKC meža konsultāciju pakalpojumu centrs sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) un AS "Latvijas valsts meži" (LVM) struktūrvienību "LVM Sēklas un stādi", kā arī aptaujājot kokaudzētavas, ir aktualizējis meža kokaudzētavu sarakstu ar to piedāvājumu.

LLKC mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka šogad meža kokaudzētavās stādi pavasarī gandrīz visur ir rezervēti, izņemot pāris kokaudzētavas, kur vēl pieejams neliels daudzums stādu.

"Katrai kokaudzētavai ir sava kārtība, kā pasūtīt stādus. Taču vēl var zvanīt un interesēties, jo gadās, ka stādīšanas sezonas noslēgumā ir pieejami pasūtītie, bet nepaņemtie stādi," norādīts LLKC mājaslapā.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijas teritorijā. LLKC mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!