Foto: LETA
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) uzskata, ka valstī būtu jāieceļ viena atbildīgā institūcija vai amatpersona, kas sekotu strukturālo reformu īstenošanai.

"Lai valdība varētu īstenot ilgi gaidītās strukturālās reformas, valstī nepieciešams viens atbildīgais, kas strukturālo reformu ieviešanu pārrauga un kuram būtu pilnvaras nozaru ministrijām izdot saistošus lēmumus, ja strukturālās reformas nenorit vai sāk buksēt," norādīja LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme–Grende.

Viņa paskaidroja, ka vienas nozares ministrs nevar izdot saistošus lēmumus citam ministram, tādēļ LTRK iestājas par to, lai tiktu norīkota atbildīgā institūcija par Latvijas strukturālo reformu plāna īstenošanu Ministru prezidenta vadībā, kā arī tiktu paredzēta tās cieša sadarbība ar plašu organizētās pilsoniskās sabiedrības organizāciju loku.

Jau vēstīts, ka valdības sadarbības partneri un uzņēmēji ir kritizējuši valdību un pārmetuši lēno strukturālo reformu gaitu Latvijā. Īpaši asus pārmetumus valdība uzklausījusi par papildu budžeta konsolidācijas veikšanu uz nodokļu paaugstināšanas rēķina.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus. LTRK pārstāv vairāk nekā 900 uzņēmumu, kas darbojas visās tautsaimniecības jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!