Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jūrmalā esošā Baltkrievijas valsts struktūrai piederošā sanatorija "Belorusija" pārtraukusi savu darbību, liecina sanatorijas mājaslapā publiskotā informācija.

"Cienījamie sanatorijas viesi! Sakarā ar sankciju ierobežojumiem, kas ieviesti attiecībā uz nodibinājumu "Sanatorija "Belorusija"" informējam, no 2022. gada 20. aprīļa klientu pieņemšana un izvietošana tiek pārtraukta," teikts sanatorijas mājaslapā ievietotais paziņojums.

Sanatorija arī atvainojas par sagādātajām neērtībām.

"Delfi Bizness" neizdevās sazvanīt sanatorijas pārstāvjus, lai lūgtu sīkākus komentārus.

Jūrmalā esošā sanatorijas "Belorusija" īpašnieku struktūrā ir konstatējama sankcijām pakļautā, Baltkrievijas neleģitīmā līdera Aleksandra Lukašenko kontrole, tādēļ nav pieļaujama nekādu finanšu vai saimniecisko resursu nodošana šīs sanatorijas rīcībā, iepriekš aģentūrai LETA pavēstīja Valsts drošības dienestā (VDD).

Uz sanatoriju attiecas Eiropas Savienības (ES) sankcijas, lai gan pati sanatorija nav tieši iekļauta ES sankciju sarakstā, skaidroja dienestā.

VDD skaidroja, ka ES noteiktās sankcijas ir jāievēro ikvienam ES pilsonim, un par to pārkāpšanu ir paredzēta kriminālatbildība.

Tāpat VDD atgādināja, ka sankcijām pakļautiem uzņēmējiem ir aizliegts nodot gan finanšu, gan saimnieciskos resursus, piemēram, apmaksāt pakalpojumus. VDD vērsa uzmanību, ka par sankciju pārkāpšanu tiks uzskatīti arī gadījumi, kad maksājumi veikti, izmantojot starpniekus vai citu valstu maksājumu pakalpojumus.

Starptautiskās sankcijas neparedz slēgt uzņēmumu vai aizliegt tam darboties. Sankcijas nozīmē aizliegumu sadarboties ar uzņēmumu, slēgt ar to darījumus un nodot tam līdzekļus, skaidroja dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!