Foto: Publicitātes foto

Autobusu pārvadājumu uzņēmums "Lux Express" iesniedzis pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs–lidosta "Rīga" komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju, informēja uzņēmumā.

"Jauna autobusu maršruta atklāšana ir vēl viens nozīmīgs solis, lai nokļūšanu uz un no Rīgas lidostas ceļotājiem padarītu ērtāku. Šīs jomas uzlabošanu sākām ar autobusa pieturvietas pārvietošanu un taksometru cenu sakārtošanu," uzsver Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs.

Gala pietura būs pie Rīgas starptautiskās autoostas.

"Pakalpojuma mērķis ir pasažieriem nodrošināt paaugstināta komforta autobusu pārvadājumus un saīsināt ceļā pavadīto laiku. Lai gan biļetes "Lux Express" autobusos būs dārgākas nekā "Rīgas satiksmes" autobusos, tās būs par fiksētu cenu," saka "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns.

Pagaidām konkrētu biļetes cenu uzņēmumā neatklāj, norādot, ka par to vēl tiks lemts.

Jau ziņots, ka starptautiskā lidosta "Rīga" sākusi tirgot vaučerus braucienam ar taksometru no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu. Pasažieri joprojām varēs izmantot jau iepriekšējos apmaksu veidus atbilstoši katra taksometru pārvadātāja noteiktajiem laika un attāluma tarifiem, un vaučeri ieviesti kā papildus iespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!