Foto: DELFI

Kosmētikas ražotājas AS "Madara Cosmetics" peļņa pērn bija 791 850 eiro, kas, salīdzinot ar peļņu 2015.gadā, ir pieaugums par 62%, bet apgrozījums pērn bija 5,545 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 41,6%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 3,915 miljoni eiro, bet peļņa - 489 018 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma darbības efektivitātes pieaugumu pērn veicināja pilnā darba režīmā iedarbinātā ražotne Mārupē. Pērn uzņēmums turpināja ražošanas procesa pilnveidošanu, ko uzņēmums turpina arī šogad.

Pagājušajā gadā "Madara Cosmetics" turpināja ieguldījumus arī izpētē un jaunu produktu attīstībā, kopumā investējot 42 326 eiro. Pērn attīstīta arī sadarbība ar kosmētikas izejvielu un iepakojuma piegādātājiem, diversificējot piegādātājus un samazinot piegāžu riskus.

Turpmākajos gados uzņēmuma izaugsme tiks balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos. Lai to īstenotu, pērn tika pilnveidota uzņēmuma organizācija, izveidojot 19 jaunas darba vietas, norādīts vadības ziņojumā.

Jau ziņots, ka "Madara Cosmetics" šogad otrajā pusgadā plāno sākt akciju kotāciju biržā "Nasdaq Riga". Akcijas plānots iekļaut biržā, lai nodrošinātu resursus līdzšinējā uzņēmuma attīstības tempa turpināšanai, īpaši koncentrējoties uz attīstību ārvalstu tirgos.

AS "Madara Cosmetics" dibināta 2006.gadā. Tās īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere, Iltners, AS "ALPS Investments", Zane Tamane, Liene Drāzniece, kā arī Paula Tisenkopfa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!