Foto: LETA
Laika posmā no 2019. gada 1. maija līdz 2020. gada 30. aprīlim tirgotāja SIA "Sportland" apgrozījums ir samazinājies, ko galvenokārt ietekmējis kritums uzņēmuma vairumtirdzniecības apgrozījuma daļai, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Publiskotais gada pārskats liecina, ka pagājušajā finanšu gadā "Sportland" apgrozījums samazinājies par 6,74%, sarūkot no 42,52 līdz 39,65 miljoniem eiro. Līdz ar apgrozījumu sarukusi arī tirgotāja peļņa, kas gada laikā samazinājusies par 18,16%, sarūkot līdz 4,25 miljoniem eiro pēc nodokļu nomaksas.

Š.g. martā spēkā stājušies koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi atstājuši ievērojamu ietekmi arī uz "Sportland" darbību, ietekmējot uzņēmuma mazumtirdzniecības apgrozījumu. Tāpēc "Sportland" vadība nepārtraukti izvērtēja situāciju, izmantojot arī valsts piedāvātos atbalsta pasākumus – dīkstāves pabalstus un nodokļu samaksas termiņa pagarināšanu līdz 36 mēnešiem. Kā atzīst pats uzņēmums, maijā un jūnijā pakāpeniski atceltie ierobežojumi labvēlīgi ietekmēja tirdzniecību un rādītāji pat pārsniedza iepriekšējā gada datus šajos mēnešos.

Pagājušajā finanšu gadā "Sportland" bija 25 mazumtirdzniecības vietas Latvijā, un nākamajā pārskata gadā plānots atvērt arī jaunu "Sportland" veikalu jaunajā tirdzniecības parkā "Akropole" un jaunu "Adidas" veikalu tirdzniecības centrā "Spice".

Igauņu "Sportland International Group Aktsiaselts" piederošais SIA "Sportland" pagājušajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošināja 339 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!