Foto: LETA

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" valdes loceklis un operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis (Martin Sedlacky) 23. janvārī lūdzis "airBaltic" padomei plānu, kas ļautu viņam šogad nodot valdes locekļa, operatīvās vadības direktora un atbildīgā vadītāja pienākumus. Pēc priekšzīmīga darba astoņu gadu garumā Sedlackis nolēmis turpināt savu personīgo attīstību un nākotnē koncentrēties uz jaunām biznesa iespējām, informē aviosabiedrība.

Jaunā vakance "airBaltic" valdes locekļa pozīcijai arī tiks izziņota publiski. Šajā procesā Sedlackis konsultēs aviosabiedrību, lai nodrošinātu biznesa pēctecību un veiksmīgu pāreju.

Sedlackis "airBaltic" kā valdes loceklis un operatīvās vadības direktors pievienojās 2012. gada maijā pēc tam, kad septiņus gadus bija nostrādājis "Boston Consulting Group", kur bija atbildīgs par biznesa restrukturizācijām, jo sevišķi lidsabiedrībās. Aviosabiedrības izpilddirektora Martina Gausa vadībā Sedlackis nodrošināja "airBaltic" reorganizācijas stratēģijas īstenošanu, kas aptvēra flotes optimizēšanu un atjaunošanu, lidojumu tīkla restrukturizēšanu, izmaksu samazināšanu, ienākumu palielināšanu un uzņēmuma iekšējās kultūras pārmaiņas.

"Mēs esam ļoti pateicīgi par Martina ieguldījumu pēdējo astoņu gadu laikā. Viņš ir bijis neatņemama "airBaltic" veiksmes stāsta sastāvdaļa. Mums ir žēl atvadīties no Martina, taču mēs novēlam viņam nākotnē visu to labāko," norāda "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Niks Bulmanis.

Uzņēmuma padome uzskata, ka ir nepieciešams lidsabiedrībai piesaistīt augsta līmeņa profesionāli ar padziļinātu pieredzi aviokompānijas pārvaldē, kurš spēs arī turpmāk sasniegt pirmšķirīgus darbības rezultātus, vienlaikus nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!