Masīvkoka mēbeļu ražotājs SIA "SC Koks" 2020. gadā apgrozījis 5,18 miljonus eiro, un no uzņēmuma kopējā apgrozījuma 94% pērn veidojis eksports, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"2020.gadā par 100% palielinājās realizācija uz Lielbritāniju, divkāršojies arī realizācijas apjoms uz Spāniju," teikts SIA "SC Koks" vadības ziņojumā. Pērn ražotāja peļņa palielinājusies par 54,29%, sasniedzot 1,12 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas.

Covid-19 pandēmija aizvadītajā gadā skārusi arī SIA "SC Koks" darbību. "2020.gads sākās ar apgrozījuma palielinājumu, bet pavasarī, kad izplatījās pandēmija, sekoja pilnīga ražošanas apstāšanās. 2020.gada otrā pusē uzņēmums spēja atgūt jaudas un noturēt apgrozījumu 2019.gada līmenī ar minimālu samazinājumu," norādījis masīvkoka mēbeļu ražotājs. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 2%.

Šogad SIA "SC Koks" plāno nostiprināt savas ražošanas jaudas. Lai to izdarītu, uzņēmumam nepieciešams iegādāties papildu darba galdus. Tiek lemts arī par žāvēšanas kameras izveidi, lai kokmateriālu plūsma būtu vienmērīgāka un paredzamāka. 2020.gadā SIA "SC Koks" jau pabeidza celtniecību žāvēšanas iekārtai ar divām žāvēšanas kamerām, kas uzņēmumam ļauj uzlabot kokmateriālu pieejamību un sagatavošanu atbilstoši ražošanas vajadzībām.

Lursoft dati rāda, ka Oļegam Suvorovam, Ģirtam Jankovskim un Tatjanai Jākobsonei-Andersonei piederošais SIA "SC Koks" pagājušajā gadā bija darba devējs 138 darbiniekiem. Pērn maijā uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, savukārt uzņēmums saņēmis 107,5 tūkstošu eiro lielu valsts atbalstu, kas paredzēts eksportējošajiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!