Foto: Publicitātes foto

"Maxima Latvija" auditētais apgrozījums 2020. gadā sasniedzis 878 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2019. gadā, tiesa, tas bijis mērenāks nekā 2019. gada izaugsmes temps, kad apgrozījuma pieaugums bija 7,7%.

Darbību ietekmēja pandēmija, rezultāti saistīti arī ar kopējiem tirgus izaugsmes tempiem. Uzņēmums pielāgoja savu stratēģiju, koncentrējoties uz zemu cenu nodrošināšanu, klientu un darbinieku drošību Covid-19 krīzē, kā arī pārdomātu attīstību, radot arī vairāk nekā 100 jaunas darba vietas. Kopējās investīcijas veikalu tīkla attīstībā, klientu pieredzes uzlabošanā, loģistikas centra modernizācijā, kā arī darbinieku ērtībās un darba vides uzlabošanā sasniedza 25,8 miljonus eiro, savukārt peļņa 31 miljonu eiro, kamēr pērn valstij pārskaitītie nodokļi ir vairāk nekā 115 miljoni eiro.

"Turpināsim stiprināt sadarbību ar stratēģiskajiem partneriem un Latvijas ražotājiem, lai kopā atbalstītu arī sabiedrības aktuālākās vajadzības, tostarp novēršot Covid-19 radītās sekas," stāsta Tomass Rupšis (Tomas Rupšys), "Maxima Latvija" vadītājs.

Pērn uzņēmums fokusējās arī uz efektivitātes celšanu un inovācijām, ieviešot virkni digitālu risinājumu. 2020. gadā tika uzstādītas 144 jaunas pašapkalpošanās kases, kopā visā Latvijā to ir 519. Tika ieviests arī "Scan&go" jeb "Skenē pats" risinājums, kas ļauj pircējiem pašiem skenēt produktus ar telefonu un pēc tam veikt norēķinu, pat neizņemot produktus no iepirkuma maisiņa (pakalpojums pašlaik pieejams divos lielveikalos Rīgā).

Pērn atklāti 14 jauni un rekonstruēti veikali Rīgā, Daugavpilī, Limbažos, Rēzeknē, Gulbenē, Jūrmalā, Liepājā un Bauskā. Tie kopumā radīja vairāk nekā 100 jaunas darba vietas. Covid-19 ietekmē attīstīts arī e-komercijas segments, nodrošinot iespēju pasūtīt produktus attālināti arī reģionos.

Uzņēmums sešām labdarības organizācijām ziedoja produktus 150 tūkstošu eiro apmērā. Papildus tam uzņēmums sagatavojis 25 tūkt. pārtikas paku un sniedzis atbalstu medicīnas personālam Covid-19 pandēmijas laikā. Lai mazinātu pārtikas atkritumus, veikalā esošie nestandarta augļi un dārzeņi teju 2 tonnu apmērā ziedoti Rīgas Zooloģiskajam dārzam dzīvnieku ēdināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!