Foto: AFP/Scanpix
Ātrās apkalpošanas restorāns "McDonalds" paziņojis par savas vienīgās ēstuves Daugavpilī slēgšanu, to pamatojot ar to, ka līdz šim tā arī nav izdevies sasniegt plānoto investīciju atdevi.

Restorāns tiek slēgts 14.decembrī. Uzņēmuma darbiniekiem jau piedāvāts vai nu turpināt darbu kādā no Rīgas ēstuvēm, vai arī saņemt kompensācijas, portālam "Delfi" apstiprināja "McDonald's" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

"McDonalds" Daugavpilī tika atvērts 2011.gada 6.decembrī un tā izveidē tika investēti 1,2 miljoni latu.

"Darbinieki ir viena no galvenajām "McDonald's" vērtībām, tāpēc ar lielāko rūpību esam domājuši par iespējām, kā mazināt restorāna slēgšanas ietekmi uz darbiniekiem. Pirmkārt, visiem darbiniekiem piedāvāsim līdzvērtīgu darbu un atalgojumu kādā no "McDonald's" restorāniem Rīgā. Tiem darbiniekiem, kuri dažādu apsvērumu dēļ nevarēs pieņemt mūsu darba piedāvājumu, nodrošināsim kompensāciju 4-6 algu apmērā, kas ir ievērojami lielāka par Darba likumā noteikto, un praktiskas apmācības sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāli," saka Navrockis.

"Vēlos izteikt atzinību par paveikto darbu visiem restorāna darbiniekiem Daugavpilī un mēs priecāsimies, ja viņi pievienosies mūsu restorānu komandām Rīgā. Tāpat vēlos pateikties Daugavpils pilsētas domei par viesmīlību un sniegto atbalstu uzņēmējdarbībai Daugavpilī," turpina uzņēmuma vadītājs.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis par restorāna slēgšanu tika informēts 13.decembrī, kad uzņēmuma vadība tikās ar Daugavpils mēru. "Ir žēl, ka pašvaldība par šo lēmumu tiek informēta pēdējā brīdī, iespējams, varēja vēl runāt par to, bet šobrīd galvenais ir darbinieku sociālo garantiju nodrošināšana," uzvēris Lāčplēsis.

Pēdējo piecu (2008. – 2012.ieskaitot) gadu laikā "McDonald's" investīciju apjoms jaunu restorānu atvēršanā un esošo rekonstrukcijā sasniedzis 11,8 miljonus eiro, savukārt valstij nodokļos uzņēmums 2012. gadā nomaksāja 4,1 miljonu eiro.

"Delfi" jau ziņoja, ka ēstuve tika atklāta neskatoties uz pretenzijām, iebildumiem, diskusijām un viedokļu dažādību. Divu ar pusi mēnešu laikā savulaik populārā ēdnīca "Rīga", kuru slēdza deviņdesmito gadu sākumā, tika pārtaisīta atbilstoši "McDonalds" prasībām un bez lielas ažiotāžas uzņēmums sāka darbu Daugavpilī.

"McDonald's" peļņa 2012.gadā veidoja vairāk nekā 318 000 latu, bet Latvijas valstij nodokļos "McDonald's" samaksāja vairāk nekā 2,8 miljonus latu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

"McDonald's" ir vadošais ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 restorānu, kuri ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 110 valstīs. Vairāk nekā 80% "McDonald's" restorānu pārvalda franšīzes vai uzņēmumi, kas ieguvuši "McDonald's" attīstības licenci.

"McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. "McDonald's" ir 11 restorāni, no kuriem desmit ir Rīgā un viens Jelgavā. Uzņēmumā strādā gandrīz 650 darbinieki.

Kā "McDonald's" attīstības licences turētājai Maltas kompānijai "Premier Capital" pieder 56 "McDonald's" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 2500 cilvēku. Ar vairāk nekā 26,4 miljoniem apmeklētāju gadā "McDonald's" ir populārākais restorānu tīkls Baltijas valstīs.

Foto: "McDonald's" atvēršana Daugavpilī 2011.gada 6.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!