"Ja slimībai ir konkrēti zināms izcelsmes mehānisms, tad praktiski nav tādu slimību, kurām nevarētu radīt attiecīgus medikamentus, kas šo slimību ārstē," intervijā "360TV" atzīst "Mildronāta" radītājs Ivars Kalviņš.

Vaicāts, kāpēc joprojām eksistē nedziedināmas slimības un vai farmācijas nozarei ar to ir kāda saistība, viņš saka, ka šī problēma patiešām ir ierindojama zem tā dēvētajām sazvērestības teorijām, jo "farmaceitiskā firma nav labdarības organizācija, viņas mērķis ir pelnīt naudu". Ja slimnieku skaits ir mazs, "jūs nekad nespēsiet atpelnīt ieguldījumus, pārdodot šo medikamentu, jo tad viņam jāmaksā tādu fantastisku naudu, ko neviens slimnieks samaksāt nespēs," saka zinātnieks.

"Otra lieta ir tā dēvēto nabadzīgo nāciju slimības, piemēram, malārija. Tur atkal ir tā pati problēma - ko tad Kongo vai Mozambikas džungļos varēs pārdot, ja arī cilvēkam tā malārija tur būs – kaut kādu lētu vai mazefektīvu zāli, jo tad daļu varbūt būs gatava segt Pasaules Veselības organizācija," atzīmē Kalviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!