Foto: LETA
Latvijas Nacionālais dabas muzejs izsludinājis iepirkumu muzeja mobilās lietotnes izstrādei un publicēšanai, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pretendentiem savi piedāvājumi jāiesniedz līdz 2021. gada 12. janvārim. Plānots, ka izstrāde jāveic ne ilgāk kā četru mēnešu laikā. Paredzēts, ka lietotne piedāvās informāciju par muzeja ekspozīcijām un veiks gida funkciju.

Kā skaidro muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Polīna Šķiņķe, aplikāciju plānots piedāvāt 2021. gada pavasarī, tomēr tās palaišana saistīta gan ar muzeja ekspozīciju atjaunošanas darbiem un citiem remontdarbiem, gan epidemioloģisko situāciju valstī, gan arī konkursa norisi.

Plānots, ka aplikācija būs ceļvedis muzeja ekspozīcijās, piedāvājot papildus informāciju gan brīvam muzeja apmeklējumam, gan kā ceļvedis maršrutu formātā. Aplikācijā pieejamā informācija būs gan audio, video un foto formātos, gan tekstu veidā, kā arī tiks publicēts arī cita tipa saturs.

Skaidrots, ka lietotnes mērķis ir bagātināt muzeja apmeklētāju pieredzi, piedāvājot saistošu un interaktīvu informāciju par muzeja ekspozīcijām un tajās apskatītajām tēmām, kolekcijām, atsevišķām vitrīnām vai eksponātiem. Lietotne nodrošinās iespēju apmeklētājam izvēlēties formu, kādā apskatīt muzeju – brīvi staigājot pa ekspozīciju zālēm un izzinot piedāvāto saturu, vai izvēloties lietotnes kā gida funkciju un iepazīstot ekspozīciju zāles konkrētu maršrutu veidā.

Finansējums iepirkumam tiek piešķirts Kohēzijas fonda projekta "Valsts vides monitoringa programmu un kontroles sistēmas attīstība un sabiedrības līdzdalības veicināšana, pilnveidojot nacionālas nozīmes vides informācijas un izglītības centru infrastruktūru" ietvaros.

Iepirkuma rezultātā paredzēts slēgt līgumu ar pretendentu, kura piedāvājums ir ar zemāko cenu un atbilst visām izvirzītajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!