Foto: DELFI

Pēc tam, kad kovida pandēmijas ietekmē populārās ēdināšanas iestādes "Lauvas nams" apgrozījums samazinājās līdz 532,74 tūkstošiem eiro 2020. gadā un 322,69 tūkstošiem eiro 2021. gadā, pērn tas atkal pārsniedzis 1 miljonu eiro, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Lauvas nams" 2022. gadā apgrozījis 1,15 miljonus eiro. Tomēr, neskatoties uz ievērojamo apgrozījuma pieaugumu, pagājušo gadu ēdinātājs noslēdzis ar 65,12 tūkstošus eiro lieliem zaudējumiem.

"Uzņēmuma darbību ļoti smagi ietekmējusi ekonomiskā un enerģētiskā krīze valstī un pasaulē. Inflācijas ietekmē vairākkārtīgi palielinājušās gan pārtikas, gan pakalpojumu iepirkumu cenas. Pieprasījums pēc uzņēmuma pakalpojumiem diemžēl neļāva palielināt realizācijas cenas tā, kā tas būtu bijis ekonomiski nepieciešams," zaudējumu rašanos skaidro SIA "Lauvas nams" vadība.

"Lursoft Multi" atskaites dati rāda, ka pērn atkal nedaudz audzis SIA "Lauvas nams" darbinieku skaits (līdz 41 darbiniekam), taču tas aizvien nav tik liels kā, piemēram, 2019. gadā, kad uzņēmumā strādāja 56 darbinieki.

SIA "Lauvas nams" reģistrēts 1994. gadā, tā reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 88,93 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!