Pērnā gada pēdējās dienās lielu satraukumu sabiedrībā raisījušas ziņas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iespējamo vēršanos pret daudzajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri saņem tuvinieku sūtīto naudu no ārzemēm. VID pārstāvji intervijā LTV uzsver, ka bažām nav pamata un masveida nodokļu rēķini neesot gaidāmi.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 2. janvārī, portālā "manabalss.lv" arī sākta parakstu vākšana par iespēju atbalstīt tuviniekus bez divkārša nodokļu sloga.

Likums, kā atgādina LTV, pasaka – ja nauda sūtīta laulātajiem vai radiniekiem līdz trešajai pakāpei, proti, vecākiem, vecvecākiem, vecvecvecākiem, bērniem, mazbērniem, mazmazbērniem, brāļiem, māsām, onkuļiem un tantēm, brāļu un māsu bērniem – nodoklis nav jāmaksā, lai kāda būtu summa vai naudas izlietojums.

Ja nauda domāta augstākās vai profesionālās izglītības apmaksai vai arī ārstniecības pakalpojamiem, nodoklis nav jāmaksā arī tad, ja naudas saņēmējs nav radinieks – tad gan ar čekiem jāpierāda arī naudas izlietojums, sižetā skaidro LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!