No šā gada marta starptautiskajā lidostā "Rīgā" būs stingrākas bagāžas pārbaudes, pastāstīja lidostas pārstāvis Pēteris Tārs.

Stingrākas pārbaudes pieprasa papildinājumi Eiropas Komisijas regulā par kopīgu pamatstandartu īstenošanu aviācijas drošības jomā.

"Regulu ir izstrādājusi Starptautiskā lidostu padome. Tā paredz lielāku pasažieru līdzi nesto mantu pārbaudi, kura notiks divējādi – vai nu manuāli ar rokām vai arī izmantojot attiecīgu iekārtu. Metodes izvēle paliek lidostas kompetencē. Iespējams, ka pasažieri izjutīs nedaudz ilgāku aizkavēšanos pie drošības pārbaudēm, taču izmaiņas nebūs ne tuvu tik lielas, kā tad, kad 2006.gadā tika ieviesti šķidrumu pārvadāšanas ierobežojumi. Šie papildu drošības nosacījumi tiek ieviesti tikai un vienīgi ar mērķi, lai pasažieriem būtu drošāks lidojums, un ir balstīti uz jaunāko apdraudējumu tendenču auditu," klāstīja Tārs.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka pasažieriem uz reisu jāierodas savlaicīgi - divas stundas iepriekš. "Tas jo īpaši attiecas uz vasaras sezonu, kad ir lielāka pasažieru plūsma," piebilda lidostas pārstāvis.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!