Foto: Shutterstock

Šā gada 31. augustā Jelgavas 19. "Piena, maizes un medus svētku" ietvaros, kurus organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra", notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss "Latvijas Atzītākais medus 2019". Pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus no Naukšēnu novada, informē LBB.

Latvijas Biškopības biedrības teltī pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šī gada Latvijas atzītāko medu. Konkursā piedalījās biškopji no dažādiem Latvijas novadiem, kas spēj piedāvāt patērētājam medu pietiekamā apjomā, lai ikviens, izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to arī iegādāties. Šogad apmeklētājiem bija iespēja izgaršot desmit dažādu medus paraugus. Par medus degustētāju varēja kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs.

Visvairāk balsu un pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus. Savukārt otro vietu ieguva ZS "Dorītes" biškopja Jāņa Sulutaura liepu ziedu medus. Trešo vietu ieguva biškopes Maijas Malnačas dažādu ziedu medus. Konkursa uzvarētājiem tika pasniegti Jelgavas pilsētas domes diplomi un dāvanas no Latvijas Biškopības biedrības. Ar medaļām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējās starptautiskās izstādes "Riga Food" ietvaros šī gada 4. septembrī.

"Jau otro gadu "Piena, maizes un medus" svētkos Jelgavā medus cienītāji un pasākuma apmeklētāji par "Latvijas Atzītāko medu" izvēlējās griķu ziedu medu. Šis ziedu medus ir ļoti specifisks ar savu īpatnēju garšu un smaržu", stāsta LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!