Igaunijas nekustamā īpašuma kompānija "Rotermann Group" noslēgusi darījumu par Rīgas Sporta pils iegādi, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jāns Tots.
Nekustamie īpašumi K.Barona ielā 75 un Lielgabala ielā 4 iegādāti, nopērkot daļas uzņēmumos, kam tie līdz šim piederēja, - SIA "Centra attīstības uzņēmums" (CAU) un SIA "Projekts DM".

Pircējs un ēku īpašnieks ir "Rotermann Group" meitasuzņēmums Latvijā SIA "Rotermann Latvia".

Darījuma summa netiek atklāta. Tots norādīja, ka projektā plānots investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro (70 miljonus latu).

"Rotermann Group" šis ir pirmais lielais nekustamā īpašuma darījums Latvijā. Pirms tam iegādāts zemesgabals apsardzes kompānijas "Falck" jaunā biroja būvniecībai.

"Interese par biznesa attīstību Rīgā mums bija jau sen, tādēļ rūpīgi analizējām tirgu un meklējām piemērotāko un interesantāko projektu. Uzskatu, ka esam tādu atraduši. Kompānijai priekšā vēl liels darbs, lai nojauktu pašreizējo būvi, sagatavotu zemesgabalu būvniecībai un izstrādātu precīzu arhitektonisko risinājumu," stāstīja Tots.

Veco Rīgas Sporta pils ēku plānots nojaukt jau tuvākajā laikā, savukārt turpmākajos mēnešos kompānija plāno sapulcēt arhitektu komandu, lai izstrādātu detalizētu kvartāla apbūves projektu.

"Rotermann Group" ir 100% Igaunijas kapitāla uzņēmums. Tas pieder Igaunijā pazīstamajam uzņēmējam Urmasm Sorumā. Grupas pazīstamākais projekts ir "Rotermann" kvartāls Tallinā.

SIA "Rotermann Latvia" ir "Rotermann Group" meitasuzņēmums Latvijā, kas attīsta nekustamo īpašumu projektus. Turpmāko divu trīs gadu laikā kompānija plāno realizēt vairākus lielus projektus un sasniegt 250 000 kvadrātmetru kopējo būvapjomu.

SIA "Pils Investment" ir "Rotermann Latvia" meitasuzņēmums, kas izveidots, lai realizētu Sporta pils kvartāla apbūves projektu.

Jau ziņots, ka Rīgas Sporta pils līdz šim piederēja diviem bijušā Tautas partijas līdera Andra Šķēles meitām uz pusēm piederošiem uzņēmumiem.

"Baltic Screen" iepriekš norādīja, ka grandiozai pārbūvei paredzēto Sporta pils kvartālu - zemi un ēkas - divi Madarai Šķēlei un Anetei Šķēlei-Pētersonei piederoši uzņēmumi no iepriekšējiem saimniekiem oficiāli iegādājušies par nelielu summu.

Deviņas desmitdaļas no 2,02 hektāriem Krišjāņa Barona ielā 75 Šķēles meitām piederošā CAU pagājušā gada 15.decembrī iegādājusies par 900 000 latu. Atlikušo desmitdaļu šā gada janvārī par 100 000 latu nopirkusi SIA "Projekts DM", kas līdz pagājušā gada oktobrim piederēja Šķēlem pašam, bet tagad - viņa meitām, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija.

Tieši tādās pašās proporcijās abi uzņēmumi no Jānim Leimanim piederošās AS "Nacionālā sporta bāze "Rīgas Sporta pils"" (RSP) iegādājušies arī Sporta pils ēkas.

Zemesgrāmatu ieraksti vedina domāt, ka kopā par iespaidīgo īpašumu samaksāts viens vai 1,1 miljons latu.

Tas nav daudz šādas platības apbūvējamam zemesgabalam Rīgas centrā, taču pirms jaunas būvniecības ir jānojauc vecā Sporta pils ēka. Ņemot to vērā, nekustamo īpašumu uzņēmuma "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš "Baltic Screen" izteicis aptuvenu vērtējumu, ka Sporta pils zeme varētu maksāt 1000-1500 eiro kvadrātmetrā, tātad šo divu hektāru cena varētu būt 14-21 miljons latu.

Papildus CAU viens pats iegādājies vēl divus īpašumus - no SIA "Arēna Plus" par 250 000 latu nopirkta neveiksmīgā daudzstāvu autostāvvieta ar tirdzniecības centru Lielgabalu ielā, bet no RSP par 125 000 latu nopirkts 4224 kvadrātmetru zemesgabals zem šīs stāvvietas.

Laikraksts "Dienas Bizness" iepriekš ziņoja, ka "Rotermann Group" īpašnieks ir nekustamo īpašumu tirgū Krievijā, Latvijā un Gruzijā strādājošais Sorumā. Lielāko daļu Sorumā uzņēmumu pārvalda Tots.

Jau ziņots, ka kvartālā starp Tērbatas, Artilērijas, K.Barona un Lielgabalu ielu plānota vērienīga pārbūve. Sporta pils jau šovasar tiks nojaukta, un vietā taps jauna ledus arēna, dzīvojamais un darījumu centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!