Foto: LETA

Autotransporta direkcijas iepirkumu komisija, atkārtoti izvērtējot pretendentu iesniegumus, konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem desmit gadiem maršrutu tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" par uzvarētāju vēlreiz atzinusi AS "Nordeka", pavēstīja direkcijā.

Konkursa rezultāti pārvērtēti pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma, ar kuru tika uzdots atkārtoti pārvērtēt AS "Cata" piedāvājumu.

Autotransporta direkcijas iepirkumu komisijas lēmumu vēl vērtēs IUB.

Direkcijā norādīja, ka atbilstoši "Nordeka" iesniegtajam piedāvājumam tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" pasažieri tika pārvadāti ar autobusiem, kuru vidējais vecums desmit gadu periodā būs 3,49 gadi. Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio, gan vizuāli, visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu, kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini.

Tāpat 38% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, vidēji vismaz 60% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā, un 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā katru gadu izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Jau ziņots, konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu desmit gadiem no 16 lotēm līgums pašlaik noslēgts astoņās.

Lotēs "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" līgums stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā, savukārt lotēs "Cēsis", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" - 2022. gada 1. jūlijā.

Savukārt konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu atlikušajās septiņās maršrutu tīkla daļās - "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona", "Rēzekne, Ludza" un "Ventspils" - pakalpojuma nodrošināšanai līdz 2032. gadam piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29. martam. Tomēr, ņemot vērā, ka pretendenti iesniedza sūdzības IUB, kas savu lēmumu paziņos maija sākumā, pašreiz Iepirkumu komisijas rīcībā nav informācijas par piedāvājumu skaitu.

Jau vēstīts, ka Autotransporta direkcija 2019. gada jūlijā izsludināja konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2030. gadam 16 dažādās tīkla daļās jeb lotēs. Sākotnējā prognozētā cena desmit gadiem bija 447 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!