Patlaban noslēdzošajā fāzē ir sarunas par laikraksta "Telegraf" pārdošanu, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja laikraksta izdevēja SIA "Telegraf" mātesuzņēmuma AS "News Media Group" (NMG) padomes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Jerošenko (SC).

Pārdošanas faktu viņš neapstiprināja, taču pārrunas par laikraksta nodošanu jaunu īpašnieku rokās notiekot. Potenciālos laikraksta īpašniekus Jerošenko nevēlējās atklāt, taču norādīja: "Iespējams, pēc kāda brīža jau varēšu sniegt izsmeļošu informāciju".

Taujāts, vai "pēc kāda brīža" varētu nozīmēt, ka sarunu rezultāts būs zināms jau otrdien vakarā, viņš atzina, ka "viss var būt", taču pēc mirkļa jau pauda šaubas, vai šīs dienas laikā tiešām būs konkrēts sarunu rezultāts, visticamāk, tas varētu būt "pēc pāris dienām".

"Jebkuras pārrunas ir futūristisks jautājums un, kamēr nav pielikts pēdējais punkts, nebūtu pareizi kaut ko apgalvot," sprieda Jerošneko, nekomentējot arī iemeslus, kāpēc patlaban laikraksts izlikts pārdošanā.

Viņš solīja uz visiem jautājumiem sniegt izsmeļošas atbildes gadījumā, ja darījums notiks.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 100% NMG akciju pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Kinonon Holdings Limited". NMG laikraksta "Telegraf" izdevēju iegādājās 2008.gada rudenī. Līdz tam SIA "Telegraf" piederēja baņķiera Valērija Belokoņa firmai "Belokon News".

NMG holdingā ietilpst laikraksts "Telegraf", ziņu portāls "telegraf.lv", vortāli "kriminal.lv" un "lifenews.lv".

Kā ziņots, SIA "Telegraf" pagājušajā gadā strādājis ar 358 036 latu lieliem zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati. 2008.gadu SIA "Telegraf" noslēdza ar 417 974 latu peļņu.

Uzņēmuma apgrozījums pērn sarucis par 22,6% un sasniedz 316 900 latus. 2008.gadā laikraksta izdevēja apgrozījums bija 409 593 latus liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!